Ghostbusters 3 ?

Ik praat al genoeg over films die binnenkort onze bioscoopzalen bereiken, ik dacht, laten we eens praten over films die NIET zullen uitkomen, zoals Ghostbusters 3. Althans volgens acteur Harold Ramis, ook wel bekend als Dr. Egon Spengler, de Ghostbusters scientist. De twee andere spookverderdelgers zijn Dr. Peter Venkman (Bill Murray) en Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd).

Ik heb recent nog eens Ghost Busters (1984) gezien en die film is gewoon hilarisch. Het vervolg Ghostbusters II (1989) was miserabel slecht, maar had alles te maken met een afschuwelijk scenario, over een ectoplasmische rivier van blubber die onder New York liep en een oude tovenaar die zijn oog had laten vallen op een pasgeboren baby. Een echt rampscenario.


 ghostbusters pictures ghostbusters pictures
 ghostbusters pictures ghostbusters pictures
© Columbia Pictures Corporation

Dit stond te lezen in een iets te lang uitgevallen interview op In Focus Magazine. Er werden hem oa. vragen gesteld rond de mythevorming van Ghostbusters 3: Ghostbusters Go To Hell. Schitterende titel als je het mij vraagt.

– My understanding is that it would have sent Peter, Ray and Egon to Hell.
– Yes. “Ghostbusters go to Hell” was Danny Aykroyd’s concept for it.
– I’ve read that you had a next-gen cast in mind. If you were casting those roles today, who would play the younger Ghostbusters?
– Well, we had Chris Farley as one of them, Ben Stiller as one of them…. It was a while ago.

Zou een leuk stel zijn, maar Chris Farley zie ik nu niet als Ghostbuster. Misschien wel als groen spook, en dan nog. Wat het ook zijn mag, ik denk dat Ghostbusters 3 wel een kans maakt. Ik zou niet kunnen weerstaan, al was het maar om die maffe Ghostbuster-wagen terug te zien. En wie weet nog een 4de film in het verschiet; ‘Ghostbusters travel through time.’ Ghostbusters 5 daarentegen zal onmogelijk zijn, want het spook die op hun logo staat heeft maar 4 vingers aan elk hand. Ja flauw, ik weet het. Het was een zwaar weekend. Kan een nieuwe Ghostbusters jullie nog bekoren, met of zonder de originele cast?

***Related Posts***
09/04/2009: Sony wil Men in Black 3 én Ghostbusters 3
09/09/2008: Ghostbusters 3 met oorspronkelijke cast ?
06/06/2005: Men in Black 3 met Will Smith en Tommy Lee Jones?

3 Comments

 1. Matula

  Als kind (ahum) was Ghostbusters een van mijn favoriete films en ook een van de films die ik het meest gezien had, en ook wel lichtjes angstaangjagend. De tweede heb ik nog in de cinema gezien ( waar is de tijd ) maar nu is het alweer een hele tijd geleden, maar ik denk dat de eerste nog wel overeind blijft voor mij.
  Een nieuwe versie zou misschien wel leuk kunnen zijn, gewoon al om nog eens te kunnen meezingen: who you gonna call?…

  Reply
 2. Ascardis

  kan nu enkel meer als spook meedoen, omdat hij natuurlijk al sinds 1997 piepedood is.

  Reply
 3. dave

  idd !
  De oorzaak van zijn dood vind ik wel goed omschreven: “opiate and cocaine intoxication, accidental.”

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.