Road House 2 zonder Patrick Swayze

Hier is nog wat nieuws over Road House 2, de sequel over de buitenwipper die eerder werd vertolkt door Dirty Dancing-acteur Patrick Swayze. Maar hij komt dus niet voor in de sequel van deze straight-to-dvd film. Het is Johnathon Schaech zijn, een B-acteur die nu al een jaartje of 10 de ene miserabele film na de andere maakt, die de rol van Dalton voor zijn rekening neemt.

Komt daar nog bij dat Road House 2: Last Call is geregisseerd door Scott Ziehl. Een B-regisseur wiens films, Cruel Intentions 3, Earth vs. the Spider nog zelfs het tv-scherm niet halen. De film had nog meer sex-appeal gehad moest Uwe Boll de film regisseren. Miles Chapman, de scenarist van de film probeert de film toch nog te verkopen:

straight-to-dvd,road house,road house 2,johnathon schaech,the last call,scott ziehl,sequel,patrick swayze

First off, I should say that although I wrote the original draft of the script, I had been told it had been revised a few times and that I shouldn’t be disappointed if things are “a bit different.” Knowing this I arrived in Shreveport on Monday with some trepidation. Thankfully, I have to say that from what I saw they are going to make a totally rocking action movie. The action sequences (ten in all. Yes, ten) are being staged by J.J. Perry of “Serenity” and “The Rundown” fame and he has got it going on. Diehard fans of the original are going to be very pleasantly surprised.

Speaking of the original, I know there has been some negative reaction to the news that Patrick Swayze won’t be appearing in the film. Well, all I have to say is that Will Patton and Jonathan Schaech are carrying the torch proudly. Patton plays “Nate” Dalton’s brother, and owner of the Black Pelican. Schaech is “Shane” Nate’s nephew, and both of them are shockingly good in the action scenes (along with a stunt crew that are out of this world) as well as bringing a level of acting to an action sequel that’s surprisingly high.

De reden waarom Patrick Swayze niet in deze film zit, heeft naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met zijn leeftijd, maar wel met het feit dat Swayze niet te vinden is voor een project die nooit de bioscoop zal halen. De producers weten maar al te goed dat indien de oorspronkelijke acteur zou terugkomen, ook al speelt hij een soort eigenaar van een club die zelf bouncers zoekt voor zijn zaak (ideeën genoeg), betekent dit meteen een box-office boost van een paar miljoentjes.

Korte inhoud: Nate Tanner, de eigenaar van de Black Pelican Roadhouse, wordt in elkaar geslagen door een lokale drugskoerier en zijn bende als zij proberen hem te dwingen zijn club te verkopen. Zijn neefje Shane (Johnathan Schaech) reist af naar het kleine plaatsje om zijn oom te helpen met het runnen van de club. Shane, normaal werkzaam als undercover narcotica- agent, merkt al snel dat hij in plaats van de barman uit te hangen de club voortdurend moet beschermen tegen allerlei criminele figuren.

Dit is het eerste script van Miles Chapman, die probeert bekend te worden door te teren op het succes van de vorige film, in plaats van eerst zijn pluim te verdienen met een origineel script. De film lijkt dus dezelfde weg op als die andere miserabele sequel met Johnathon Schaech, 8 MM 2. Gewoon zielig. Maar goed, slechte films zijn van alle tijden en er zijn altijd wel gekken die niets liever zien dan dergelijke pulp.

***Related Posts***
25/11/2013: Road House remake in de maak
14/11/2005: Patrick Swayze heeft kanker
19/07/2005: Road House 2 in de maak

1 Comment

  1. marijn

    ik beken, ik ben één van die gekken die Road House 2 ben gaan huren. Ik heb er uiteindelijk nog van kunnen genieten. Niets te vergelijken met het origineel maar toch een paar knappe vechtscènes. Vind het echt jammer dan ze Patrick Swayze niet hebben aangesproken…

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *