Jamie Foxx in Mike Tyson biopic ?

De boksport blijft een populair onderwerp in Hollywood, en na de recente Million Dollar Baby, Cinderella Man en Ali is nu ook het leven van de onsympathieke oorbijter Mike Tyson aan de beurt en de acteur die in aanmerking komt voor de rol is de sympathieke ladykiller en vriend van de zwaargewicht kampioen, Jamie Foxx.

Tyson werd in 1992 veroordeeld voor verkrachting en kreeg een celstraf van 6 jaar waarvan hij er 3 effectief heeft uitgezeten. In 2003 werd de wereldkampioen failliet en hij overweegt nu in de pornowereld carrière te maken. From zero to hero…and back. Het is IMDB via Moviehole die een commentaar brengt van de acteur over de Tyson biopic.

“I think the Mike Tyson story is the most interesting thing. Nobody knows the stuff that I know, the stuff that I found out. It would blow your mind. Mike Tyson gives you phrases that, if you listen to it, it’ll blow your mind. They (media) said ‘Mike, how do you feel?’ and he said, ‘I’m happy. I’m more happy now I don’t have any money, ‘ and they said, ‘Why, Michael?’ ‘I don’t have to worry about anything. I’m just here.’ And I said, ‘That’s where you go. Do the story about that and about how he feels now – after he looks back on what all happened.”

Jamie Foxx mocht recent nog een oscar ontvangen voor de hoofdrol in Ray (2004), een biopic over het leven van Ray Charles. Je mag dus zeggen dat de man zijn publiek kan boeien met authenticiteit. En vaak impliceert dit ook uw personage op fysiek vlak te imiteren, met de nodige spiermassa. Er is dus heel wat werk aan de winkel voor de acteur, in navolging van Christian Bale voor zijn rol in Batman Begins, De Niro voor Raging Bull en Will Smith voor Ali. Daarnaast weet ik niet hoe ze die delicate zaken in het leven van Tyson zullen aanpakken. Het kan een vrij controversiële film worden en ik ben echt benieuwd en verheugd dat ze niet hebben gedacht aan 50 cent voor de rol.

Foto van Mike Tyson © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com

1 Comment

  1. Reinbo

    Toch wel spijtig dat deze film er nooit is gekomen. Had nochtans een perfecte cast geweest.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *