Jean-Claude Van Damme wil Bloodsport remake

Hoe zou het trouwens zijn met onze ‘Muscles from Brussels’? Het is al een tijdje geleden dat we nog iets van hem gehoord hebben, tenzij jullie regelmatig eens een straight-to-videofilm huren zoals Wake of Death of In Hell. Dat Van Damme al een tijdje de pedalen verloren heeft is duidelijk. De spierenbundel stapelt de ene B-film na de andere op. De glorieperiode van Bloodsport (1988) van Newt Arnold, een film die nota bene gemaakt is met een kleine 1 miljoen euro (wat evenveel is als de gemiddelde Belgisch langspeelfilm), wil Van Damme nu herbeleven met een remake. Hier is trouwens een review van de film voor de niet-ingewijden. Filmtotaal.nl schrijft het volgende:

Van Damme lijkt misschien toch niet zo zeker van de potentie van Kumité (2006) (een film die hij zelf heeft geschreven en zelf regisseert), de Belg heeft aangekondigd dat hij voor de zekerheid ook maar een nieuwe versie maakt van de film waardoor The Muscles From Brussels in 1988 internationale bekendheid kreeg: Bloodsport. Daarin was Van Damme te zien als Frank Dux, die deelnam aan een geheime en illegale knok-competitie. De film genereerde al een aantal opvolgers, drie om precies te zijn, maar die hadden weinig met het origineel te maken.

Bloodsport : A New Beginning zal geschreven worden door Sheldon Leitch, die dat ook al voor het origineel deed. De opnames voor de film moeten in 2006 van start gaan.

Van Damme is en blijft een fenomeen. Zijn citaten en interviews maken in het Francophone gedeelte van de wereld furore. Helaas vind ik zijn films maar flauwtjes en is eigenlijk Bloodsport de enige film waar ik als jonge knaap verzot op was. Een remake, waarom niet, maar ik zie niet meteen het nut erin. Zelfs betwijfel ik of het project financieel rendabel is. Tenzij Bloodsport iets nieuws kan bieden, met misschien nieuwe plotwendingen en een confrontatie met Jet Li… ik zeg maar wat.

***Related Posts***
31/01/2009: Jean-Claude Van Damme in Bloodsport 2
20/07/2007: Jean-Claude Van Damme komt naar België
20/04/2007: Van Damme werkt aan zijn comeback
11/01/2007: Jean-Claude Van Damme als Terminator?
10/07/2006: Jean-Claude Van Damme in Rush Hour 3?
14/04/2006: Jean-Claude Van Damme aan lager wal geraakt
27/10/2005: Jean-Claude Van Damme vs Wesley Snipes ?
12/02/2005: Tony Jaa neemt plaats in van Jean-Claude Van Damme

6 Comments

 1. Matula

  Zelf wist ik in mijn prille, door actiefilms opgevulde, jeugdjaren toch ook nog wel enkele andere Van Dammes te “waarderen”: Kickboxer, Universal Soldier, Hard Target, Double Impact.
  Van Damme was toen toch echt wel een ster, net zoals Seagal dat toen was eigenlijk.
  Een remake zal hier echter weinig toevoegen vrees ik, de tijd van die films is ook een beetje gepasseerd natuurlijk, tenzij men er in zou slagen een new action wave op gang te brengen? Maar Van Dammes films hebben toch wel een plaats in mijn persoonlijke filmgeschiedenis.
  Ik zal de remake toch links laten liggen, vrees ik.

  Reply
 2. The Dude

  Buiten Bloodsport kan ik mij ook niks memorabels herinneren van JC. En dan nog vond ik die alleen maar goed omdat ik erna in de tuin in de bomen ging klimmen en doodsgevaarlijke gevechten aanging met de struiken in onze tuin. Nu ik een repectabele leeftijd heb (huhum) vind ik zo een soort films echt leeg, zo breindodend dat ik er niet naar kan kijken. JC herrijzen? Ik laat het aan mij voorbij gaan.

  Reply
 3. mariska

  Jean-Claude is me een geval apart. Waarom heeft er nog geen enkele Belg een scenario geschreven voor hem om te draaien in België met Belgische financiers? Zou wel eens leuk zijn de muscles from brussels te zien in een “low budget” fictiefilm. Zou dat niet iets zijn voor onzen Erik Van Looy?

  Reply
 4. dave

  ik vind dit nog zo geen slecht idee. Een Belgische actiefilm met Van Damme. Ja, waarom niet.
  😀

  Reply
 5. dieter

  te af er is niks beters dan da en ik leer vechte door die film paar keer na elkaar te zien iedere dag

  Reply
 6. Asmae

  haha mensen ik was vroeger fan van Van Damme…niet alleen Bloodsport was goed…

  Maar ook Lionheart en Kickboxer…keigoeie films:D

  Hoop dat tie nog eens terugkomt met zoiets

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *