Amber Valletta en Kate Nauta tussen de brokstukken van The Transporter 2

Iedereen kan wel genieten van een knappe actiefilm, of deze nu komt van John Woo, of van Jerry Bruckheimer. Van een heel ander type waren er ook die van Britse (Guy “Snatch” Ritchie) en Franse (Luc “Nikita” Besson) signatuur die succes oogstten in zowel binnen-als buitenland. The Transporter was een bijzondere film omdat hij de kwaliteiten van de Britse in-your-face aanpak hanteerde, de Franse cool-heid (mocht dat woord al dan niet bestaan) en de Aziatische dynamiek en vechtlust. Momenteel is The Transporter 2 (2005) in de zalen en de trailer van de film ziet er al veelbelovend uit en ook de foto’s die nog maar net zijn uitgebracht.

the_transporter_2005_poster.jpg

De sequel vertelt het verhaal van Frank (gespeeld door de charismatische Jason Statham), die zich heeft teruggetrokken uit het milieu en nu leeft in Miami waar hij chauffeur is voor de familie Billings. Hij is geliefd door de beide kinderen Jack en Devon en je had het al kunnen denken, ze worden beiden ontvoerd. De kidnapper, Rene Regan injecteert hen met een dodelijk virus en dus kan Frank niet langs de zijlijn toekijken. Hij gaat de uitdaging met het FBI aan en doet alles om de kinderen terug te vinden en de kidnapper te ontmaskeren.

De korte inhoud trekt enorm veel op die van Man on Fire (2004) met Denzel Washington, maar dat heb je na 100 jaar cinema. Veel van wat ons nu te wachten staat is gerecycleerd en herhaald. Enkel de verpakking is anders en zolang de verpakking goed is hoor je mij niet klagen.

In de film zien we oa. de Amerikaanse Amber Valletta. Een knappe vrouw en dat vond Leonardo Di Caprio dus ook en hij kan het weten als je even als zijn vriendinnen van naderbij bekijkt. Leo heeft veel smaak in die dingen als je het mij vraagt. Amber (1m73) was lange tijd mannequin en fotomodel geweest, maar heeft ook al een tijdje bewezen dat ze haar “vrouwtje” staat in Hollywood. De 31-jarige actrice deed reeds haar intrede in de filmwereld met een klein rolletje in What Lies Beneath (2000) en was onlangs nog te zien in de komedie Hitch (2005). Amber heeft ook al een paar keer van look veranderd, maar blond stond haar eigenlijk wel goed. Een soort slim-blondje dan. Maar in de film speelt ze een brunette en is de blonde kleur voor de femme fatale Kate Nauta, waarmee de film zo graag uitpakt.

Kate is ook geen straf om naar te kijken. Deze nog jonge mannequin/zangeres doet met deze film haar debuut en zal binnenkort te zien zijn in X-Men 3 als Stacy-X, een mutant-prostituee die met haar feromonen elke man kan verleiden. Om de jonge vrouw een beetje te sparen werd beroep gedaan op de bekende stunt-double en al even mooie Alisa Hensley. Ik vermeld haar want in veel actiefilms zijn zij de “echte” helden en worden ze zelden of nooit erkend voor de soms levensgevaarlijke stunts. Geniet hieronder van nog wat fotomateriaal van de film via Mysan.de en 20th Century Fox.

***Related Posts***
22/09/2015: The Transporter Refueled review
23/03/2015: Luc Besson brengt Transporter reboot
08/09/2013: Transporter: The Series
10/06/2008: Transporter 3 in het vooruitzicht
16/05/2005: The Transporter 2 met Kate Nauta

 


*** Transporter 2 trailer ***

4 Comments

 1. dorian

  Luc Besson…het trekt een beetje op Léon qua stijl.
  En Katie Nauta, ik zie het wel zitten !

  Reply
 2. dave

  yep, die franse actiefilms van Besson trekken allemaal wel een beetje op elkaar.

  Reply
 3. carlos meurta

  … looks naughty !!!

  Reply
 4. Frekke

  en Nauta is inderdaad een sexy babe ! De film trekt anders op de ballen.
  :-/

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *