Underworld Evolution hopelijk beter dan het origineel

De discussie of een sequel eigenlijk wel de moeite is om gedraaid te worden, heeft tegenwoordig nog maar weinig zin. Als er geld mee gemoeid is dan zal er wel een manier gevonden worden om de film te maken. Maar bij bepaalde projecten heb je een stille hoop dat de remake eigenlijk wel eens beter kan zijn dan het origineel. Dat heb ik bijvoorbeeld bij Underworld: Evolution, het vervolg op de weinig originele en een beetje pretentieuse The-Crow-meets-Blade-film Underworld (2003), hoewel ik er meteen moet bijzeggen dat mijn enthousiasme snel werd bekoeld door het nieuws dat opnieuw dezelfde regisseur, Len Wiseman, werd aangesproken voor de regie. Len is hooguit een art-director, maar geen filmregisseur. Zijn eerste film was gewoon een gothic fashion show waar weinig vlees aan zat om uw tanden in te zetten. Maar hij schreef het scenario voor de sequel én hij is de echtgenoot van de hoofdrolspeelster Kate Beckinsale. Dus had het weinig zin om hem te overtuigen toch maar in de videoclip branche te blijven.

Wederom gaat de film over de strijd tussen de aristocratische Death Dealers (vampiers) en de barbaarse Lycans (weerwolven). Het volgt de beginselen van een eeuwenoude vete tussen de twee groepen. De beeldschone vampier Selene (Kate), en de hybride Lycan, Michael Corvin (Scott Speedman), proberen nog steeds de geheimen van hun families te ontdekken.

4 Comments

 1. dries

  ik had al iets over underworld2 gelezen: http://www.scifi.com/scifiwire2005/index.php?category=3&id=31870v
  daarin stond : “I sat down with the studio and said, ‘Look, I’d love to do Underworld 2 if it’s a completely different movie. And I want a whole different tapestry and environment.’ And I had no interest whatsoever to just do the first movie over again with different effects and different settings and all that. And I was able to do that, and they were really behind me in going a lot of different directions than maybe they even felt comfortable with, but I wanted to make such a different type of film. That’s what interested me.” (1aug’05)
  Dus het wordt niet hetzelfde, niet zomaar een sequel. By the way, de eerste film kon ik wel smaken, hopelijk is dit met het vervolg ook zo!

  Reply
 2. dave

  Dit is geen statement van iemand die niets te winnen of te verliezen heeft. Dit is het woord van regisseur en scenarist Wiseman, die geen andere projecten krijgt om te regisseren dan zijn eigen film. Hij heeft er alle baat bij dat het werkt. Uiteraard zal hij vol lof spreken, op een manier die geen aanstoot geeft aan de fans van Underworld en die hoop kan brengen aan diegene die iets anders willen. Hij weet hoe hij zijn films moet promoten.

  Ik vond de eerste veel te oppervlakkig en de personages in de film hadden minder om het lijf dan een uitzending van Buffy. Wat kon mij het lot schelen van de vampiers of van de weerwolven. Did you care??? Ik hoop dat deze beter wordt. But to be honest, I doubt it will.

  Reply
 3. dries

  wel, ik geef hem het voordeel van de twijfel
  misschien was ik juist in een periode waarin in zin had in een vampierenfilmpje, anyway, ik vind horror&tienerthrillers geen leuk filmgenre. Het gebeurt dan ook niet vaak dat een vampierenfilm geen horror is, maar meer actiegericht is.
  Jammer genoeg heeft Buffy altijd wel iets om het lijf (letterlijk dan ;-).

  Reply
 4. dave

  Buffy heeft alles om van te genieten !
  :-p

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *