Afrosamurai !

Als je op zoek bent om een samurai-zwaard in de handen van een zwarte man te steken en hem op pad te zetten door kleine nederzettingen met een missie van bloedvergieten, dan zou ik meteen denken aan Wesley Snipes. Het enige probleem is dat Snipes met een zwaard teveel zou herkend worden als Blade. Wie kan er dus beter de rol aan in de opkomende film Afrosamurai, gebaseerd op de cartoon van Takashi Okazaki.

Volgens Empire On-Line zou Samuel L. Jackson aangesproken zijn om de stem-opname te doen voor de cartoon en de acteur voor de opkomende film.

Sam ‘The Man’ Jackson – bypassing the possibilities of Shaft Returns or SWAT 2 – has signed on to provide the voice for the lead in Takashi Okazaki’s cartoon, Afrosamurai. Word has it that Jackson has also come aboard to produce and potentially star in a live action version for a 2007 release.

Het verhaal uit de comic gaat over de samurai Afro, die in het feodale tijdperk van Japan ronddoolt op zoek naar wraak nadat hij getuige was van de moord op zijn vader en regelmatig het pad van zijn aartsvijand kruist, een 3-armige pistoolfreak. Ik moet eerlijk toegeven, het project klinkt fascinerend en cartoonish. Toch heb ik zo mijn bedenkingen bij Samuel L. Jackson. Hij is een geweldige acteur en één van zijn beste rollen vind ik nog altijd die van Jules in Pulp Fiction, maar ik zie hem nog niet meteen in de huid kruipen van een samurai. Daarnaast was hij de laatste jaren niet meteen kieskeurig in zijn rollen. Toen ik hem zag staan op de credits van XXX: State of the Union en S.W.A.T., had ik zowat de helft van mijn respect verloren voor hem. Dat het deel uitmaakt van het beroep en dat ze vaak ook kiezen voor de grootste paycheck, daar kan ik inkomen. Maar toch denk ik dat de man véééél beter kan en hij zijn talenten voor goud en sieraden aan het verkopen is.

En iets heel anders: “Een zwarte samurai?? Wanneer is dit gebeurd??” Ik hoop niet dat Hollywood na de sequels en de prequels nu gaat beginnen met alle films in een nieuw kleurtje te steken met verschillende rassen onder een multiculturele promotionele vlag. Een chinese Spiderman, een Turkse Batman, een Latijns Amerikaanse vikings-film, Nazi-Duitsland met Afrikanen???

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *