War costs Money !? No Shit !!

Dat de oorlog geld kost leert men uit de geschiedenis. Volgens recente rapporten heeft de oorlog in Irak in 2003 zo’n slordige 87 miljard euro gekost. (in oude belgische franken is dat zo’n 3.5 biljoen frank) Of in filmtaal is dat zo’n 850 GLADIATOR (2000)-films, iets waar Ridley Scott minimum 12 levens zou voor nodig hebben om ze allemaal te maken (zonder tussendoor op vakantie te gaan natuurlijk) en zou zo’n 70 miljard euro netto winst maken.

En wat is het resultaat van de oorlog voor de samenleving? Volgens mij hebben we net wat olie op het vuur gegoten en zal het terrorisme in het Midden Oosten pas echt goed bloeien. 2001 was zo succesvol voor die haatdragers, dat andere heel waarschijnlijk dit drama willen herhalen door een paar commerciële vliegtuigen te crashen in Londen.

Soms heb ik wel eens kritiek op de filmindustrie en hun exorbitante bedragen die ze op tafel leggen voor ster-acteurs, maar de manier hoe een staat geld pompt in oorlogvoeren is hallucinant. En ik hier maar vechten om een kortfilm gefinancierd te krijgen !!!

4 Comments

 1. dago

  Kortfilms vallen onder cultuur, daar is nooit geld voor…Oorlogen zijn blijkbaar levensnoodzakelijk. Rare jongens, die mensheid!

  Reply
 2. kris

  Met het budget van een Gladiator kan je waarschijnlijk 5 Bekgische langspelers maken, tel dus maar…

  Reply
 3. Dave

  yep. minstens 5.

  Reply
 4. nEo

  lol

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *