Conan the Barbarian ‘will be back’

Ook al is de fun van het bloggen mij de laatste dagen een beetje ontgaan, is hier dan toch wat leuk nieuws over een film waarop ik al een tijdje zit te wachten, namelijk een nieuwe versie van John Milius’ Conan the Barbarian (1982). Het vervolg op deze film, Conan the Destroyer, was dermate slecht dat het project voor een lange tijd in de koelkast bleef. Net zoals dit onlangs gebeurde met Batman Begins zou Conan dus een nieuwe look krijgen. En bijgevolg ook een nieuw gezicht, vooral nu Arnold Schwarzenegger té oud en té politiek getint is.

Enerzijds is dit een beetje jammer, maar anderzijds vind ik de wereld van de gespierde barbaren, de rondborstige maagden, de machtige tovenaars, en de vraatzuchtige monsters, zo fascinerend dat ik geen moeite zou hebben met een andere acteur. Het is MovieHole die ons het volgende weet te vertellen:

Talking to The Hollywood Reporter, Warners production president Jeff Robinov, who with director Chris Nolan has successfully reinvented the “Batman” franchise, says he’s hoping to do the same with the “Conan” franchise.

Waiting for a “Conan” script from an unnamed action writer-director (rumoured to be Robert Rodriguez), Robinov is committed to producing the film within the next year.

“I love the character,” says Robinov, who is going back to two of the original stories. “It all depends on how the character is realized and the execution of the movie. You hope to satisfy the fan base and the broader audience. There has always been a fan base for the Conan character. So many years have gone by. You have to get to the core of who the Conan character was. It’s like catching mercury.”

Uiteindelijk zal de nieuwe Conan wel een acteur moeten zijn die niet enkel de spiermassa heeft, maar uiteindelijk ook voor een stuk kan acteren. Geruchten doen de ronde dat Roland Kickinger wel in aanmerking zou komen. Hij is in ieder geval stukken beter dan die ordinaire catch-kampioen Paul Levesque a.k.a. Triple H. Voor de liefhebbers zijn hier wat foto’s van Roland, de mogelijke opvolger van Schwarzie: 1, 2, 3, 4, 5.en 6. Of de man ook nog kan acteren is een ander paar mouwen, maar met een bekwame acteurs-regisseur zoals bijvoorbeeld een Christopher Nolan, kom je al een heel eind. De naam van Sin City-regisseur Robert Rodriguez is dus ook al gevallen.

***Related Posts***
28/07/2008: Red Sonja en Conan slijpen hun zwaarden
16/08/2007: Conan the Barbarian in nieuwe handen
03/05/2006: Red Sonja remake
24/03/2006: Arnold terug voor Terminator 4
01/01/2006: Conan the Barbarian 3 is voor 2007
10/11/2005: Terminator 4 + Terminator serie
16/10/2005: We want Arnie back !
17/07/2005: Gesprekken over True Lies 2
15/10/2004: Is er nog leven na het gouverneurschap voor Arnold ?
25/09/2004: Gesprekken over Terminator 4

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *