Wolf Creek, nieuwe horror uit Australië

Er zijn heel weinig Australische films die de wereldmarkt halen, en ik heb het dus niet over de co-producties met de Verenigde Staten. Als ik goed nadenk, kan ik maar misschien een paar Australische producties voor de geest halen, zoals een paar Mel Gibson films, Gallipoli en Mad Max. De populaire Crocodile Dundee en misschien nog een low-buget film met Russell Crowe, Romper Stomper.

Maar hier is een Australische horror roadmovie van het Texas Chainsaw Massacre type die zomaar eventjes werd uitgekozen om op het Sundance Filmfestival te draaien, wat voor het genre al een hele prestatie is. En bij het zien van de korte trailer word je meteen aangetrokken door het verhaalconcept van regisseur Greg McLean.

30.000 are reported missing in Australia every year.
90% of them are found within a month.
Some are never seen again.

Wolf Creek is een film gebaseerd op waargebeurde feiten, waarin drie backpackers zich begeven in de Outback van Australië en daar een angstaanjagend avontuur beleven nadat zij een ogenschijnlijk vriendelijke vreemdeling tegen zijn gekomen. Dimension Films heeft een bedrag van 3.5 miljoen dollar neergeteld voor de distributierechten voor de Verenigde Staten van Wolf Creek, wat voor een buitenlandse film met een productiebudget van slechts 1 miljoen dollar. (De Zaak Alzheimer is gemaakt met 2.5 miljoen dollar).

In de knappe trailer valt één ding meteen op. Niettegenstaande het kleine budget is de kwaliteit van de film bijzonder geslaagd. Het lijkt op 35mm, maar het is geen 35mm. Ja, dit is opnieuw een film die is opgenomen in HD en daarna overgezet (kinescopage) naar 35mm pellicule (wat meteen ook het lage budget “voor een stuk” verklaart). Er is klaarblijkelijk veel aandacht en tijd gespendeerd aan de fotografie van de film en dat werpt uiteraard zijn vruchten af. Je ziet amper het verschil met 35mm fotografie. Laten we nu hopen dat de film bij ons een release krijgt, want tot nu toe is nog niets bekend.

***Related Sites***
Officiële site: www.arclightfilms.com/wolfcreek
Imdb: Wolf Creek (2005)
Pics: www.ropeofsilicon.com

7 Comments

 1. |sm|

  van horrorfilms

  :teeth:

  Reply
 2. schilderia

  met de verjaardag van je blogje !!!

  Reply
 3. dave

  dankjewel,
  ook net gezien !

  Reply
 4. |sm|

  amaai, daar mag je wel een verjaardagspost aan wijden!
  toast op jezelf! :–)

  Reply
 5. |sm|

  amaai, daar mag je wel een verjaardagspost aan wijden!
  toast op jezelf! :–)

  Reply
 6. karen

  Priscilla Queen of the Desert enRabbit-Proof Fence schieten mij ook nog te binnen qua Australische films.

  Reply
 7. berend

  En Chopper!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *