Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest met Keith Richards?

Nog eens wat nieuws over het vervolg op de succesvolle Disney kaskraker, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De sequel draagt de naam, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006). In het tweede deel zien we opnieuw kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) die blijkbaar nog in het krijt staat bij Davy Jones (Bill Nighy), de eigenaar van het andere spookschip ‘De Vliegende Hollander’. Sparrow moet een manier verzinnen om Davy Jones tevreden te stellen en zo aan de vloek te ontsnappen. Hiervoor heeft hij weer de hulp nodig van Elizabeth Swann (Keira Knightley) en Will Turner (Orlando Bloom), die druk bezig zijn met hun trouwplannen. Download hier de trailer.

Naast de bekende gezichten uit de eerste film zien we nog: Naomi Harris, Stellan Skarsgard en Jonathan Pryce. Het grote nieuws vandaag is dat Keith Richards heeft toegegeven aan het gezeur van Johnny Depp, en heeft een contract getekend waardoor hij in een van de 2 komende sequels van Pirates of the Caribbean zal verschijnen. De gitarist van ‘The Rolling Stones’ zal de rol van Captain Jack Sparrow’s vader gaan spelen. M&C schrijft het volgende:

According to reports, Depp personally convinced Richards to take the role of his father in the sequels, which are being shot back to back by director Gore Verbinski. He also arranged for special filming sessions beginning in February to work around the tour dates. “It looks like it’s going to happen,” Depp told reporters at a news conference in Nassau, Bahamas, where the films are shooting. “But I don’t know when. It’s all going to depend on where we are and where he is, because he’s got a little thing called the Rolling Stones tour to do.”

Zalig nieuws, vooral dat Depp zijn inspiratie zocht bij Keith voor de vertolking van Jack Sparrow. De film is opnieuw in handen van super producer Jerry Bruckheimer en regisseur Gore Verbinski. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest zal in de zomer van 2006 bij ons in de bioscopen verschijnen, een jaar later verschijnt het derde deel. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, de film waar het allemaal mee begon, maakte maar liefst 940 miljoen euro’s op wereldwijd. Er worden dus geen besparingen gedaan en we mogen ons dus verwachten aan een uit zijn voegen gebarsten piratenfilm. Hoewel, het is de bedoeling dat het derde deel, Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007), direct na het afronden van het tweede deel opgenomen zal worden. Daarmee bespaar je uiteraard geld uit, zoals dit het geval was bij Lord of the Rings I, II en III. Maar dit is uiteraard geen garantie voor een goede films, integendeel, denk maar aan The Matrix II en III. Maar een ding die The Matrix niet had, en Pirates wel, is de onovertroffen Johnny Depp.

Update 16/09/2005: Volgens Johnny Depp is het verre van zeker dat Rolling Stones gitarist Keith Richards te zien zal zijn in Pirates of the Caribbean 2: Dead Man’s Chest. Depp liet al eens weten dat hij zijn personage Jack Sparrow gebaseerd had op de gitarist en wilde graag als eerbetoon dat Richards de rol van Sparrow senior op zich zou nemen in het vervolg.

De cast zit momenteel midden in de opnames, maar scènes met Richards zijn nog niet geschoten. De inmiddels 61-jarige gitarist heeft al wel kostuums gepast, maar schijnt gezegd te hebben dat het angszweet hem uitbrak bij de gedachte dat hij voor Disney aan het werk zou gaan.

*** Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest trailer ***

***Related Posts***
07/10/2008: Depp krijgt $75M voor Pirates of the Caribbean 4
18/06/2007: Chinese censuur knipt Chow Yun-Fat uit At World’s End
02/06/2007: Johnny Depp vertolkt Litvinenko in regie van Michael Mann
12/11/2006: Keira Knightley stopt na Pirates of the Caribbean At Worlds End
25/09/2006: Rex Mundi verfilmd met Johnny Depp
08/09/2006: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest breekt de 1 miljard dollar grens
10/07/2006: Pirates of the Caribbean beroven Superman van zijn 1e plaats
25/04/2006: INXS film met Johnny Depp
01/12/2005: Johnny Depp in Shantaram
05/06/2005: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp
12/03/2005: Johnny Depp als Saddam’s wetenschapper
24/01/2005: Corpse Bride, met de stemmen van Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

2 Comments

 1. Annick en Iani

  Toffe site!!! Wat vind je van de onze?

  XXX

  Reply
 2. dave

  thanks annick en lani

  ik hou niet zo van alles wat maar ruikt naar Star Academy en dito fanclubjes. Maar ik ben dan ook maar slechts geïnteresseerd in film.
  Toch: keep it up !
  😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *