Uwe Boll is niet te stoppen

Hoeveel flops moet een regisseur maken alvorens een studio begint in te zien dat de man in kwestie absoluut geen talent heeft als filmmaker? Wel, met de Duitse cineast Uwe Boll (de trotse vader van de miskramen House of the Dead, Blackwoods en Sactimony) breken ze alle records van de slechte smaak en stupiditeit. We moeten nog bekomen van Alone in the Dark, of er staat al een nieuwe draak van een film op ons te wachten, met een behoorlijk productiebudget van een slordige 17 miljoen dollar. Daarmee maak je zo’n 200 kortfilms op 35mm, waarmee je tientallen talentvolle regisseurs een kans kan geven om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Een mooie illusie verbrijzeld door een ordinaire pletwals van Duitse makelij.


Foto door Jeff Hitchcock van Uwe Boll op de set van Dungeon Siege

Uwe Boll is dus klaar om opnieuw de wereld te terroriseren met zijn laatste gedrocht, Bloodrayne. De film zal zich moeten bewijzen in ??Rusland ?? op 17 november 2005. Zijn enige release date tot nu toe. Na het zien van de trailer, die ondertussen van het net is gehaald, zag er alles verschrikkelijk amateuristisch en fake uit. De belichting had iets weg van een oude Duitse tv-film en de scènes leken wel geïnspireerd op die onnozele lederhosen-festen op ARD. Sweet Lord, ik beklaag die arme Russen die na hun schitterende Night Watch nu worden bekogeld met een flauwe Uwe Boll grap.

Korte Inhoud: In de film, die gebaseerd is op het populaire computerspel van Majesco, wordt het ontstaan van BloodRayne onthult. In het Roemenië van de achttiende eeuw zoekt de jonge, half mens half vampier, Dhampir Rayne (Kristanna Loken) wraak op haar vader voor de verkrachting en moord van haar moeder. Haar vader is Kagan (Ben Kingsley), Koning der Vampieren. Rayne wordt gedwongen om te werken bij een circus, omdat dat de enige plek is waar haar kunsten getolereerd worden. Rayne komt er pas echt achter wat zij kan als ze op een avond voor het eerst bloed proeft. Ze verandert in BloodRayne en voedt zich met het bloed van vampieren. Ze weigert namelijk onschuldige mensen te doden. Twee vampierjagers, Sebastian (Matthew Davis) en Vladimir (Michael Madsen), overtuigen haar daarom om zich bij hen te voegen om de meest gevaarlijke en bloeddorstige vampier van het land, haar vader, te verwoesten.

Dit had de allures kunnen hebben van een Blade (I of II) film, vooral met de talentvolle schrijfster Guinevere Turner (American Psycho) die het scenario voor de film schreef. Maar alle hoop was verloren toen de naam van Uwe Boll werd vernoemd. En deze man heeft nog 5 andere projecten lopen!?! Dit is krankzinnig!! Jullie zijn in ieder geval gespaard gebleven van de trailer (die ik een paar weken geleden nog had gepost), maar hier kunnen jullie toch genieten van het genie achter Uwe Boll’s filmposter. Een meesterwerk waar je spraakloos van wordt…

Hier heb ik trouwens nog een artikel gevonden die een licht zou kunnen werpen waarom een man zonder talent of smaak toch nog films kan blijven maken.
The Awful Truth Behind The Worst Director In The World

2 Comments

 1. |sm|

  nog nooit van gehoord… houden zo blijkbaar…

  behalve als’t de verrijzenis van ed wood is natuurlijk! 🙂

  Reply
 2. dave

  ed wood deed zijn films met belachelijk weinig middelen. Uwe Boll wordt in de watten gelegd door zijn duitse co-financiers. Dit hypotekeert waarschijnlijk voor een stuk het gezond verstand van de Amerikaanse studio, die denk ik wel voor een andere regisseurs zouden hebben gekozen. Nu ja, alles is relatief. Ze hebben ook voor Pitof en Paul W.S. Anderson gekozen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *