Max Payne verfilmd

Een van de betere videogames, naast het overweldigende Grand Theft Auto is zonder enige twijfel Max Payne. Het is een spel die je dompelt in een soort film noir achtige atmosfeer uit de moderne tijd. Het spel is niet alleen visueel aantrekkelijk (niet zo uitgebreid zoals Doom 3 of Grand Theft Auto) maar heeft daarnaast een ijzersterk verhaal met slimme monologen van het hoofdpersonage, een DEA-agent wiens verleden hem achterna zit en hij gedwongen wordt op een soort “existentialistische strooptocht” te gaan.

max_payne_2008_poster.jpg

Het universum was zo aantrekkelijk dat ik het vreemd vond dat niemand ooit de rechten had opgekocht voor een verfilming. Wel nu, 20th Century Fox heeft beslist op het duistere verhaal naar het witte doek om te zetten. Goed nieuws dus, maar eigenlijk slecht nieuws dat Fox deze film zal uitbrengen. Zij hebben meer crap op hun naam staan dan eenderwelke studio.Coming Soon schrijft het volgende:

Producer Scott Faye of Collision Entertainment has teamed up with Firm Films head Julie Yorn to turn Max Payne, the action video game franchise, into a feature film for 20th Century Fox.

Max Payne is a man with nothing to lose in the violent, cold urban night. A fugitive undercover cop framed for murder, and now hunted by cops and the mob. Max is a man with his back against the wall, fighting a battle he cannot hope to win. The movie will focus on the origin of the vigilante character.

Het spel kenmerkt zich eveneens door zijn hippe bullet time effecten (extreme slow motion waarbij we in gewone snelheid rond het personage bewegen ~ de “bullet” komt van The Matrix waarin deze techniek voor het eerst is toegepast en waarbij men een kogel zag in slow motion). De film kenmerkt zich ook door zijn Death-Wish-vendetta-aanpak, maar alles blijft heel realistisch en er is dus geen sprake van monsters of massa-moorden. Het spel bezit genoeg materiaal om een echt personage te kneden met gevoelens, angsten en een vurig temperament. Bij Doom ken je amper je hoofdpersonage. Hij is een soldaat die op alles schiet wat voor zijn neus loopt.

Max Payne is een agent uit New York wiens vrouw en baby op een brutale manier zijn omgebracht door een drug-organisatie, die nu van plan is om Payne uit de weg te ruimen. Niets te verliezen verzet hij zich tegen die schurken en wil hij wraak voor wat ze hem hebben aangedaan.

Ik ben een grote fan van het spel en ik hoop echt dat ze er geen Dirty Harry-film van zullen maken en dat de makers het spel hebben gespeeld en weten met wat voor materiaal ze bezig zijn. Max Payne is een game die heel filmisch is, maar zijn inspiratie haalt uit de stripwereld. Zijn er hier nog mensen die May Payne hebben gespeeld? Wat vinden jullie van de film en wie zouden jullie willen als hoofdacteur? Mijn keuze: Clive Owen, Eric Bana en why not Kiefer Sutherland.

22 Comments

 1. karen

  en why not keanu reeves?
  ik heb het spel wel nog nooit gespeeld

  Reply
 2. |sm|

  Tom Cruise (om het populair te houden)

  of misschien eerder mickey rourke of ray liotta?

  Reply
 3. dave

  Ik zou Rourke niet casten in de rol omdat ik hij dat tikkeltje te oud is en iets teveel kilo’s. Maar zijn stem is geweldig en zou perfect matchen met de stem in het spel.

  Liotta, good choice. Why not. Maar zijn stem is al gepatenteerd door Grand Theft Auto. 🙁

  Reeves, ben geen fan en ik moet nog een paar maanden Constantin verwerken. Personally, he doesn’t look smart and mentally tortured enough for Max Payne.

  Er zijn nog geen namen gevallen voor de rol. Er was eerst sprake om de acteurs te nemen van de videogame, maar dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. De kijkers willen hier een grote naam en de studio is zich daarvan wel bewust.

  Maar ik hoop dat ze goed zullen kiezen. En als het Usher of Johnny Knoxville wordt steek ik 20th century fox in de fik. Dat zal hen leren leuke videogames te verneuken met kl#@*te acteurs. Pardon my French.
  😉

  Reply
 4. |sm|

  heeft inderdaad wat overtollig vet… maar ja… wie weet kan zo’n rol hem nog eens motiveren om wa kilo’s kwijt te geraken! al twijfel ik daar heel sterk aan! 🙂

  damn, van liotta was ik het vergeten dat die zijn stem al verleend heeft aan gta! maar is da game nie van dezelfde makers?

  Reply
 5. |sm|

  maybe?

  Reply
 6. dave

  Kevin heeft zijn carrière willen helpen door te spelen in een film van Atom Egoyan (Where the Truth Lies – nog niet gezien), maar voor mij heeft hij teveel B-rollen gespeeld. Hij is wel nog beter dan Christian Slater, maar misschien te “clean cut” voor de rol. Max Payne moet iets ruwer zijn.

  But plz, keep on swinging them.

  😉

  Reply
 7. |sm|

  of ook al te oud?
  en iets te brave look misschien?

  mja, moest aan bacon denken, gisteren The Woodsman gezien!
  ferme film!

  Reply
 8. dave

  Is dat over die pedofile… Heb daar iets van gelezen en wou ik ook wel zien, maar speelde niet al te lang en enkel in Kinepolis.

  Was ‘em goe?

  Reply
 9. |sm|

  maar soms echt wel een beke te traag.
  maar bacon speelt schitterend. heel erg pijnlijk thema, en zo wordt het ook wel verfilmd… en je zit de ganse film door met de vraag: “doet ie het of doet ie het niet”.

  ben nu naar sitcom aan’t kijken! 🙂

  Reply
 10. dave

  eens gaan huren.

  Reply
 11. |sm|

  heb er nog eens over nagedacht… clive owen is eigenlijk misschien wel de beste keuze. als ik zijn rol in sin city bekijk… ja, max payne, da zou hem goe afgaan…

  Reply
 12. dave

  Ik zal een mailtje sturen naar 20th century fox .
  😉

  Reply
 13. |sm|

  zet er mijne naam bij!
  da kan helpen! 😉

  Reply
 14. pablo

  Ik zie Clive ook wel ziiten. Maar nog iemand aan wie ik denk is Vince Vaughn (te zien in ‘Return to Paradise’). Ik zou hem wel eens willen zien in een harde niet-komische rol.

  Een andere aan wie ik denk is Jason Patric (‘Narc’).

  laat ons iets weten wat 20th century fox meedeelt !!

  Reply
 15. dave

  Ik moet die man echt nog eens in een goeie film zien. Return to Paradise vond ik iets te gespeeld. Maar hij heeft wel presence. Toch zie ik hem niet meteen als Payne.

  Reply
 16. |sm|

  als je naar die screenshot van max payne kijkt, zie ik er trekken in van dustin hoffman. die mond, die ogen… ik zie er echt hoffman in.
  enfin, in de screenshot dan toch!

  maar om de rol te spelen… totaal niet.
  Viggo Mortensen maybe?

  al blijf ik bij clive owen en ray liotta als eerste keuze.

  Reply
 17. |sm|

  Christian Bale?

  Reply
 18. dave

  I’d say a bit to clean and handsome.

  😉

  Reply
 19. Mike

  Bij die 2e pic, trekt juist op Treat Williams

  Als 2e keus toch wel Clive Owen, in Sin was ie geweldig

  Reply
 20. chantal

  mijn tweede keuze is ook Clive Owen.

  ik ken het spel wel helemaal niet en ga eigenlijk een beetje af op de foto’s
  🙂

  Reply
 21. dave

  Johnny is in trek, maar ik zou toch liever een echte acteur voor de rol willen.

  Treat Williams is geen slechte keuze. Ik denk dat deze acteur heel veel potentieel heeft, maar hij zit zo constant in B-films te spelen dat dit meteen de hype rond Payne een stuk kan afkoelen.

  Reply
 22. dave

  Continue here

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *