Geen Batman-vervolg voor Katie Holmes

Dit had ik dus voorspeld in mijn Batman Begins–review en dit levert het bewijs dat Warner Bros steeds meer contact zoekt met de fans om polshoogte te nemen. Katie Holmes zal dus niet terug komen voor de volgende Batman film. Op de site van Comic Book Movie staat het volgende:

New reports reveal actors Christian Bale, Michael Caine and Morgan Freeman have all signed to star in a second Batman movie, but love interest Katie Holmes has been dropped.

Warner Bros. are thrilled with the response to Batman Begins as it took $46.9 million in its first weekend in the US box office and have recruited the film’s stars for an upcoming sequel.

Volgens een bron bij PageSix.com: “Everyone is in agreement that the movie’s strength is with Christian Bale, Michael Caine and Morgan Freeman. Katie Holmes however, she won’t be in the sequel… the next romantic interest will be a much stronger actress.”

“Warner is happy that people are now focusing on who’ll be playing the JOKER rather than Katie and Tom.”

Maar Warner wil nog niets kwijt over de mogelijke nieuwe vlam van Batman. Ze moedigen wel de zoektocht aan voor de rol van Jack Napier beter bekend als The Joker. Mijn voorkeur blijft Crispin Glover. Maar eerder op de dag kon ik nog ergens lezen, tijdens mijn uitgebreid internet-ontbijt, dat Justin Timberlake in aanmerking zou komen voor de rol van de Joker. De acteur zou volgens de geruchten geknipt zijn voor de rol. Timberlake heeft net de opnames van 2 films achter de rug, die nog moeten uitkomen. We zullen hem als een drugdealer aan het werk kunnen zien in Alpha Dog en als journalist in Edison. Of hij daarna ook echt een rol in de Batman sequel zal krijgen zou mij sterk verwonderen. Justin Timberlake blijft voor mij een pop-zanger, geen beroeps-acteur. En gezien de cast van Batman Begins lig ik er niet echt wakker van. Christopher Nolan weet wel beter.

In ieder geval is duidelijk dat het stijve acteerspel van Katie Holmes ook de studio is opgevallen. De vraag is of zij nu bij Cruise zal blijven na dit ontgoochelende nieuws of dat ze hun promotiestunt nog een tijdje zullen aanhouden tot we hen vergeten zijn. Toch is er een ding die mij dwars zit. De enige love-interest die Batman had in de strips was met de reporter Vicky Vale en met Catwoman. Ik weet dus niet goed wat ze van plan zijn. Halle Berry heeft in ieder geval mijn voorliefde voor het personage compleet verzuurd en opnieuw de zoveelste versie van de reporter (na Kidman en Bassinger) is een beetje bij de haren getrokken. Trouwens, waarom moet er zo noodzakelijk een love-interest zijn…?

Update: Maar Katie mag niet treuren want Joel Silver denk aan haar voor de vertolking van Wonder Woman. Bij het horen van het nieuws wou Miss-soon-to-be-Cruise-for-a-while eerst het scenario lezen, maar ze was er in ieder geval voor te vinden. Ik denk dat dit eigenlijk wel een goede keuze kan zijn. Veel acteertalent is niet nodig en dit is het soort film dat ik toch nooit in de bioscoop wil zien.

***Related Posts***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey TwoFace Dent ?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking
10/06/2005: Batman Begins soundtrack
09/06/2005: War of the Worlds soundtrack
19/04/2005: Batman Begins pics
17/04/2005: Batman vs. Superman
19/03/2005: Batman Begins op Imax scherm + trailer en samenvatting
11/12/2004: De Promotiecampagne van Batman Begins is begonnen
27/10/2004: Katie Holmes in Batman Begins
17/09/2004: Christian Bale is Bruce Wayne/Batman

9 Comments

  1. |sm|

    geloof jij echt dat hun relatie een promotiestunt is?

    (ik weet het alvast niet wat ik er moet van denken, mja, ik ben soms naief op dat vlak, ik geloof vaak te graag in het goede en oprechte van de mens)

    Reply
  2. dave

    :rolleyes:

    Reply
  3. Peter

    …maar we hadden het natuurlijk kunnen verwachten. Dat doet gelukkig niets af aan Batman Begins, en het zal waarschijnlijk ook niets afdoen aan de kwaliteit van het vervolg.
    Of die relatie een promotiestunt is: relaties tussen sterren laten me koud. Het gaat me tenslotte niet om hun relaties, maar om hun presaties als zanger/es of acteur/actrice of schrijver/schrijfster. Me met die relaties bezighouden is tijdverspilling. Kijk: ik hou er m niet mee bezig, en verspil nu zowel mijn tijd als van wie deze reactie leest.

    Reply
  4. |sm|

    dave, ge gebruikt mijne :rolleyes: tegen mij!!!
    da kan zomaar niet he! 🙂

    Reply
  5. dave

    :-p

    Reply
  6. |sm|

    ‘k begin nu ook te twijfelen, blijkbaar zijn er toch heel veel verschillende bronnen die spreken over een “promotierelatie”… 🙂

    Reply
  7. Hanna

    Jack Nicholson als de Joker…..tough shoes to fill! Maar, ik denk wel iemand te weten die t zelfs zou kunnen toppen: Sam Rockwell (http://www.imdb.com/name/nm0005377/). Zeker als je kijkt naar zn rol als bad guy in Charlie’s Angels 1 (speciaal de ‘dans scene’) en naar zn aankomende rol als leipe president van het universum in Hitchhiker’s Guide To The Galaxy!

    Reply
  8. dave

    dat is eigenlijk nog zo geen slechte keuze. Ik had er nog niet aan gedacht. Ik heb altijd een iets wacko kerel in mijn gedachten voor de rol. Jack is uiteraard een zwaar caliber om deze te overtroeven, maar met Nolan als navigator van de nieuwe Batman-films moet dit wel lukken.

    Dit hebben gezegd. Ik blijf nog steeds bij Crispin Glover.

    Reply
  9. |sm|

    katie moet er idd niet meer bij zijn de volgende keer!
    ‘k denk dat dat wel ’t beste zal zijn!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *