“24” the Movie

Een van mijn favoriete tv-series zal dus verfilmd worden. En in tegenstelling tot de structuur van de episodes, zal de film NIET in Real Time zijn. Je moet er maar opkomen, hé? De grootste aantrekkingspool van 24, is het feit dat alles in de serie zich net afspeelde in tijdspannen van 1 uur. We zaten gewoon gekluisterd aan onze zetel terwijl de minuten voorbij tikten. Op het einde kregen we de stand van zaken voor alle personages en dat was net zo efficiënt. Niets van dit in de filmversie. Ik snap hoe langer hoe minder die Hollywood machine, met hun idiote beslissing om Nightcrawler (Alan Cumming) uit X-Men 3 te halen of hun idee om geld te slaan met een Smurfen-film. Die studio’s zijn een echte Muppet Show aan het worden. Zou trouwens interessant filmmateriaal zijn op zich (cf. The Player)

Hoewel ze nog niets op papier hebben zou het idee om een film te maken in real time toch niet zo moeilijk moeten zijn. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat een dergelijke formule gebruikt werd (cf. Nick of Time). Het magazine Coming Soon schrijft het volgende:

Canadian director/producer Jon Cassar said, “The last I heard, the first hour will not be in real-time, but then something big will happen and real time will kick in. It still has to be worked out — it’s at a stage where they need to write it.”…

…He says the script will likely depend on what’s happening on the series prior to the movie coming out.Ah, dus toch een stukje in real time. Nu blijft de vraag hoe lang de film zal duren. Eén uur en 24 minuten? Zal alles draaien rond Jack Bauer (Kiefer Sutherland) of zullen de andere personages, David Palmer (Dennis Haysbert), David Palmer (Elisha Cuthbert), opnieuw een grote rol spelen? Laten we wachten tot een eerste script het daglicht zal zien. I’ll keep you posted…

***Related Posts***
19/04/2006: 45% minder kijkers voor het 2de seizoen van Lost
09/02/2006: Top 10 Beste TV Serie
20/09/2005: The Sentinel trailer
20/09/2005: Lost pilot review
16/01/2005: The Sentinel

7 Comments

 1. |sm|

  ook 1 van mijn favoriete series!
  zeker seizoen 1. en ook nog 2. maar het concept is gewoon fantastisch en dat heeft mij nogal wat wakker gehouden. heb de afleveringen meestal per 3-4 bekeken.
  ben benieuwd naar de film. zeker als die niet in realtime gaat zijn. ben ook benieuwd als kimmeke daar meer in de weg gaat lopen dan wat anders…

  Reply
 2. dave

  vond ik in de eerste 2 afleveringen vreselijk in de weg lopen. Maar kimmeke ziet er zo schattig uit dat ze van mij eigenlijk gedurende de ganse film in de weg lopen.
  :-p

  Reply
 3. |sm|

  :rolleyes:

  Reply
 4. dave

  check out de trailer:
  “Pretty Persuasion”
  nieuwe film met James Woods. Zalige trailer !
  College movie maar misschien wel een van de betere.

  en iets voor vrouwen !
  😉

  Reply
 5. |sm|

  zal ik zeker doen!
  (alhoewel imdb niet zoveel goeds voorspelt)

  Reply
 6. yeah!

  had gelezen ergens gelezen dat de film over seizoen 1 gaat, wat daarvoor dus afspeelde, verklap liever niets aan de mensen die deze top serie nog niet hebben gezien

  Reply
 7. Ivo

  Kim Bauer ( Elisha Cuthbert ) is Facking knapp !

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *