Red-Eye, de nieuwe Wes Craven

rachel mcadams,cillian murphy,trailer,preview,red-eye,wes cravenHoe zit het met de nieuwe film van thriller/horror-regisseur Wes Craven? Na zijn vorige flop, Cursed bleef het een beetje stil rond de maker van de legendarische Scream en A Nightmare on Elm Street. Maar daar komt verandering in. Binnenkort mogen we ons verwachten aan Red-Eye.

Korte Inhoud: Red Eye gaat over Lisa Reisert (Rachel McAdams) die een hekel heeft aan vliegen, maar de verschrikkingen die haar te wachten staan tijdens een nachtelijke vlucht naar Miami hebben niets te maken met een vliegangst. Kort nadat het vliegtuig is opgestegen, onthult Lisa’s stoelgenoot Jackson (Cillian Murphy) de ware reden van zijn aanwezigheid in het vliegtuig. Hij zit in een complot om een rijke en machtige zakenman om het leven te brengen. Lisa blijkt ongewild de sleutel tot het succes van deze missie. Als ze niet meewerkt, zal haar vader worden omgebracht door een moordenaar die een telefoontje van Jackson afwacht. Gevangen in de ruimte van een vliegtuig op ruim 9.000 meter hoogte, heeft Lisa geen plek om naar te vluchten, geen manier om hulp te zoeken zonder het leven van haar vader en al haar medepassagiers in gevaar te brengen. Terwijl de mijlen voorbij glijden en de klok doortikt, zoekt Lisa wanhopig naar een manier om de plannen te verijdelen.

Een klassieke thriller, en de trailer trailer is ook niet meteen wereldschokkend. Toch ben ik benieuwd naar de film voor de simpele reden dat Wes Craven alles goed te maken heeft na zijn vorige film. Hij blijft voor mij een getalenteerde verhalenverteller en dat wat we gezien hebben in de trailer is volgens mij niet meer dan een gewone teaser. Cillian Murphy is een talentvol en fascinerend acteur met een aparte fysiek. Rachel McAdams kennen jullie waarschijnlijk van Mean Girls. Ik ben geen fan van Barbie popjes, maar slechter dan Katie Holmes zal het wel niet zijn. De film is verondersteld uit te komen bij ons op 12 oktober 2005.

***Related Posts***
27/02/2005: Studio weigert screening van Cursed
12/09/2004: Wes Craven’s Cursed

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.