The Transporter 2 met Kate Nauta

Luc Besson is de grootste filmmaker uit Frankrijk en waarschijnlijk ondertussen ook de dikste. Zijn films hebben de Franse cinema een gezicht gegeven in de jaren ‘80 en ‘90. Niet altijd meesterwerken, maar zeker films die we niet snel zullen vergeten. Ik denk maar aan: Subway, Le Grand Blue, Nikita, Léon en The Fifth Element. De man is uiteraard ook verantwoordelijk voor tientallen commerciële pulpfilms à la Taxi, Yamakazi en aanverwanten die hij produceerde om zo geld in het laatje te brengen voor zijn eigen dure filmprojecten (Binnenkort Arthur and the Minimoys). Maar een productie van hem vond ik een beetje uit het oog springen, en dat was The Transporter.

Een film die van de hand van Guy Ritchie had kunnen komen. Spetterende actie en eigenzinnige humor. Maar neen, de film kwam van Louis Leterrier, die ondertussen ook Danny the Dog regisseerde met Jet Lee in de hoofdrol als schoothondje die kan bijten als een pitbull. Wat The Transporter zo aangenaam maakte had veel te maken met de charismatische Jason Statham (Snatch, Cellular). Wel, blijkbaar is The Transporter 2 in de maak, waarbij Besson het scenario heeft geschreven en Leterrier opnieuw achter de camera zit, samen met Corey Yuen met wie hij ook de eerste Transporter regisseerde. Voor de vrouwelijke rol hebben ze gekozen van het model Kate Nauta.

Als jullie willen proeven van de nieuwe film, hier is hier reeds de trailer. Het ziet er allemaal wel leukig uit. Betere fotografie en blijkbaar een iets meer uitgebreid plot. Maar de derde film van een trilogie is in de regel meestal een tegenvaller.

***Related Posts***
22/09/2015: The Transporter Refueled review
23/03/2015: Luc Besson brengt Transporter reboot
08/09/2013: Transporter: The Series
10/06/2008: Transporter 3 in het vooruitzicht
16/08/2005: Amber Valletta in The Transporter 2

 


*** Transporter 2 trailer ***

3 Comments

 1. dies

  wel, ik vond the transporter ook wel een leuk filmke. beetje grappig, net iets anders en een leuk meiske. 😉

  Reply
 2. |sm|

  ik moet de 1 nog zien.
  misschien eens werk van maken!

  Reply
 3. _Asci_

  helaas trekt de film op nie veel.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *