Die Hard 4.0 in handen van Franse regisseur?

Weinig Franse regisseurs overleven hun verblijf in de Amerikaanse staat, ook al hebben ze een sterke reputatie opgebouwd in eigen land. Zo heb je uiteraard Mathieu Kassovitz, beter bekend voor zijn La Haine en Assassin(s) die niet aan de verwachtingen voldeed met zijn film Gothika met Halle Berry.

live_free_or_die_hard_2007_poster.jpg

Een andere Franse regisseur die ook mocht inpakken was Pitof, na zijn catastrofe met Catwoman, eveneens met Halle Berry in de hoofdrol. Ook Jean-Pierre Jeunet, bekend van La Cité des Enfants Perdus en Delicatessen, kon niet langer genieten van de monster-salarissen na zijn zwakke 4de deel op de Alien reeks, Alien: Resurrection. In zijn verdediging had hij het echt niet gemakkelijk gezien hij moest opboksen tegen Ridley Scott (Alien), James Cameron (Aliens) en David Fincher (Alien³).

Nu is er echter schitterend nieuws voor de regisseur van Nid de Guêpes, Florent Emilio Siri die het wel eens zou kunnen maken in de States. Hij heeft een paar maand geleden de actiefilm Hostage geregisseerd met Bruce Willis in de hoofdrol (27 april 2005 in onze zalen). De film doet het in Amerika behoorlijk goed en vele spreken al van de beste acteerprestatie van Bruce Willis in een actiefilm. Bruce heeft dit uiteraard gehoord en vroeg de Franse regisseur of hij zin had in Die Hard 4.0. “Euh, …let me think…pom pom pom… Are You F*ckin kidding !!!!! Yeaaaaah man !!!!!!” Zijn reactie was waarschijnlijk wel een tikkeltje minder opgewonden, maar ik kan me goed inbeelden hoe Siri zich moet gevoeld hebben. Het magazine Coming Soon schrijft het volgende:

In an interview at AlloCiné.com, Hostage director Florent Siri says that he has been asked by that film’s star Bruce Willis to direct Die Hard 4.0. Hostage screenwriter Doug Richardson is rewriting a script by Mark Bomback, who redrafted a pre-existing Fox script called “WorldWar3.com.”

In the article, Siri says that he hasn’t read the fourth instalment’s script yet and is waiting to read it before giving his response. He also adds that he doesn’t only want to make action movies, so it will be interesting to see whether or not he takes on another actioner so soon.

Mijn antwoord op die laatste vraag is “JA”. Geen enkele filmmaker met het brain op de juiste plaats zou deze aanbieding afwijzen. Ik heb Hostage nog niet gezien maar ik ken wel zijn geslaagde Franse actiefilm Nid de Guêpes en zijn coole filmpjes die hij heeft geregisseerd voor het spel Splinter Cell. Ik denk dat Siri een uitstekende keuze zou zijn voor het 4de deel op de Die Hard serie.

***Related Posts***
27/01/2007: Die Hard 4: Live Free or Die Hard trailer
05/10/2006: Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4
05/08/2006: Die Hard cast Justin Long
02/06/2006: Die Hard 4.0 regisseur bekend
23/05/2006: Bijna een ‘groen licht’ voor Die Hard 4.0
25/11/2005: Luc Besson regisseert Die Hard 4.0 ?
23/03/2005: Ben Affleck als mogelijke side-kick ?

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *