Ray Liotta leent zijn stem voor Grand Theft Auto: Vice City

Bekende acteurs die hun reputatie vergooien aan zwakke komediefilms, de voorbeelden zijn legio. Ze hebben blijkbaar geen zin meer om de artistieke kwaliteit van hun vertolkingen hoog in het vaandel te dragen en verkiezen voor de gemakkelijke glimlach en het dikbetaalde salaris. Denk maar aan Dustin Hoffman of Robert De Niro. Soms zijn we verlegen in hun plaats.

ray liotta,grand theft auto,vice city,san andreas,rockstar games,miami vice,scarface,William Fichtner,Tom Sizemore,Dennis Hopper,Burt Reynolds,Luis Guzman,Danny Trejo,Gary Busey,Philip Michael Thomas

Een andere acteur die zijn hand niet omdraait om wat geld te verdienen is de Italiaans-Amerikaanse acteur Ray Liotta. Het grootste verschil met die twee eerder vermelde zwaargewichten, is dat Liotta eigenlijk een acteur is die voornamelijk in bijrollen te zien is. Een vrees dat hij zijn filmcarrièreop het spel zou zetten door filmrollen aan te nemen van dubieuze kwaliteit is dus minder groot.

En toch heb ik veel respect voor de keuzes die hij maakt. Hij is niet alleen een talentvol en flexibel acteur, maar heeft ook nog eens een paar sterke rollen neergezet (Goodfellas, Cop Land, Something Wild, Narc en zelfs de tv-film The Rat Pack over het leven van de legende Frank Sinatra). Op de vraag waarom Liotta zijn stem leende aan het populaire game Grand Theft Auto: Vice City (2002), voor het hoofdpersonage van Tommy Vercetti zei hij spontaan: “For the money !”. Maar wie had ooit kunnen denken dat hij de aanzet zou geven voor nog meer acteurs die hun stem zouden uitlenen voor andere games.

Wanneer je het game speelt heb je bij momenten het gevoel in een echte film mee te spelen. De stem van Liotta past perfect binnenin het concept. Het is een loeihard game met een knipoogje naar de jaren ’80 van Miami Vice en Scarface. Liotta maakt het geanimeerde karakter van Tommy Vercetti een personage van vlees en bloed. En niet alleen hem, maar ook acteurs William Fichtner, Tom Sizemore, Dennis Hopper, Burt Reynolds, Luis Guzmán, Danny Trejo, Gary Busey en Philip Michael Thomas (die we kennen van zijn Miami Vice personage Ricardo Tubbs). Grand Theft Auto: Vice City is het tweede spel uit de ‘Grand Theft Auto III’ (2001)-serie, en uiteindelijk het 6de deel in de GTA-reeks als je alle uitbreidingen meetelt. In 2001 kwam Rockstar North met Grand Theft Auto III dat zich afspeelde in het hedendaagse Liberty City. In 2002 kwam het tweede spel Grand Theft Auto Vice City uit dat zich afspeelde in Vice City, dit keer in 1986.

En voor de fans van het super leuke spel van Grand Theft Auto, is er sinds oktober dus de nieuwe ‘Grand Theft Auto: San Andreas’ (2004). Hier is trouwens de officiële site. Just check it out!

*** Grand Theft Auto: Vice City trailer ***

***Related Posts***
21/12/2012: GTA V het grootste en meest ambitieuze spel van Rockstar Games
29/03/2011: Rockstar Games L.A. Noire geselecteerd voor Tribeca Film Festival
02/04/2007: Op stap met Niko Bellic in Grand Theft Auto IV
24/07/2006: Grand Theft Auto: San Andreas is hot coffee

3 Comments

 1. |sm|

  ik ben wel fan van ray liotta. vooral van zijn ogen dan.
  neen, die heeft zo iets onbereikbaars over zich, beke een duister type. dus ik sta absoluut niet te springen om hem in een komedie te zien spelen! jakkes!
  ‘t zal ook wel “for the money” zijn. jammer, maar ja…

  Reply
 2. dave

  ik let daar nu eens niet op. Ik zou zelfs niet weten welk kleur van ogen hij heeft.

  Reply
 3. |sm|

  amaai, zijn helblauwgroene ogen zijn nochtans heel ongewoon en opvallend!
  hij ziet er ook altijd een beke gedrogeerd uit vind ik. 🙂

  niet zo duidelijk, maar ‘t is ‘t beste wa’k vind:
  http://www.imdb.com/gallery/hh/0000501/HH/0000501/RayLiottaHeadshot.jpg?path=pgallery&path_key=Liotta,%20Ray

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *