The Fog herwerkt

De casting is begonnen bij de remake van The Fog (2005), en wat blijkt, het zijn quasi allemaal tv-acteurs. Cinema Confidential brengt verslag uit:

Volgens de Hollywood Reporter zouden Tom Welling (TV’s “Smallville“) en Maggie Grace (TV’s “Lost“) de sterren zijn van John Carpenter’s “The Fog (1980).” Rupert Wainwright zal de film regisseren en Cooper Layne werd aangesteld om het scenario te schrijven.

Alles wijst erop dat het niet meteen een kassucces zal worden. Maar het blijft een opportuniteit voor Tom Welling om even een andere rol te spelen dan Superman. Uiteraard was de originele film enorm schrikwekkend en sfeervol, met oa. Jamie Lee Curtis en Janet Leigh. Maar ik ga de discussie over remakes hier niet opnieuw aanwakkeren. Blijkbaar heeft Carpenter er zelf geen problemen mee, gezien hij de producent van de remake is, waarom zouden wij er dan problemen mee hebben. Daarnaast produceert hij ook de nieuwe Halloween 9. Wat? Halloween 9 ! Moest Michael Mayers eigenlijk al niet dood zijn? Ja, een paar keer al, maar wat wil je: “Good Things Never Die.” Trouwens, ik duld geen kwaad woord over het genie van de Horror; Mr. Carpenter.

Korte inhoud: Het verhaal vertelt over de mysterieuse mistbank die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. In de mistbank zitten geesten van de in 1880 gestorven bemanning en die wraak willen nemen op het stadje.

***Related Post***
21/10/2005: Producers redden The Fog van de ondergang

***Related Sites***
officiële site: www.thefog.com
interview: About.com
Imdb: The Fog (2005)

1 Comment

  1. fredje

    Was nu eens een zaaaaalig filmpje. Ben benieuwd wat ze er van zullen maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *