A Scanner Darkly

Zoals eerder vermeld, heeft Constantine, niet meteen een goede indruk gelaten bij de pers. Misschien zal die andere film van Keanu Reeves misschien wel in goede aarde vallen bij de critici en het publiek. Hoewel, het is niet meteen een mainstream project. Ik heb het over A Scanner Darkly. Een film die een nieuwe animatie techniek toepast en gebaseerd is op het werk van Philip K. Dick. Bekijk snel even de trailer en laat me weten wat jullie ervan vonden. Mijn enige bezwaren zijn dat ze met de casting van Keanu misschien iets teveel gaan lijken op The Matrix. Het hoofdpersonage is gewoon Neo in een ander kleedje. Soms voelt de animatie ook iets te geforceerd, maar net zoals bij alle nieuwe technieken moet je er even aan wennen. In de film worden de andere personages vertolkt door Winona Ryder, Robert Downey Jr., Woody Harrelson en Rory Cochran.

De regisseur Richard Linklater heeft een paar jaar geleden de zalige animatiefilm Walking Life gemaakt, en op basis van deze film geef ik hem het voordeel van de twijfel. Maar dat hij ook wel goed overweg kan met acteurs bewees hij met Before Sunset. Afwachten…tot eind 2005 (nog geen release voor België bekend).

***Related Posts***
15/07/2005: De eerste 25 minuten van A Scanner Darkly
08/03/2006: A Scanner Darkly posters
12/01/2005: A Scanner Darkly pics

1 Comment

  1. peter

    Een teleurstellend hoopje film en de kritiek is simpel te verwoorden. Het ziet er niet uit, het is spuug lelijk, smakeloos en flets. Al even nodeloos als waardeloos. Zet je windows op 8bit kleuren en je hebt quasi hetzelfde effect. Er mag dan nog manuele tweaking aan te pas komen, het is er niet aan af te zien. Het lijkt alsof de film door een filter gehaald is en dat de kous daarmee af is.

    En ik zwijg nog over het oersaaie camerawerk. Lelijk geschoten film door een lelijke filter, die amper sfeer herbergt en een boeiend uitgangspunt vreselijk los en beroerd uitwerkt. Woody Harrelson ziet eruit als een travestiet en die andere kerel van CSI overacteert de ganse film. Wat ook erg goed opvalt, aangezien het “animatie”laagje zo flinterdun is dat het niks verhult. Renaissance was stukken beter.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *