Komt er een nieuwe Evil Dead film?

Ik heb in vorige post het al eens gehad over de remake van The Evil Dead. Inmiddels was bekend dat het creatieve team van de film, acteur Bruce Campbell en regisseur Sam Raimi, niet meer betrokken was bij het project. Waarom eigenlijk? Wel, ik had er het raden naar, tot er een artikel verscheen in MovieWeb die iets meer licht werpt op het project. Sam Raimi spreekt hier openlijk over de mogelijkheden van een Evil Dead sequel (geen remake), met Robert G. Tapert als producent en Bruce Campbell (!) als Ash.

“I’d like to make a part four. There’s this very small audience for Evil Dead IV, and if we ever make a movie called Evil Dead IV, which I’d like to make with Rob at some point and starring Bruce Campbell, I’m not saying there’s a million people, but there’s 100,000 people that will know exactly what it is and that’s about as big as the crowd is, honestly. It’s not a giant crowd. They’re a great crowd.” Tapert voegt hieraan toe: “…realized that the sequel might have to be Army of Darkness II, since Universal produced the most recent sequel. Even the people at Universal Home Video called us up one time and said, ‘We want to do a direct to video Army of Darkness II because that’s a really good title.’ We said, “No, that’s really Evil Dead III. They said, ‘Oh, well, we don’t care about that Evil Dead stuff but the Army of Darkness was really good.’ They’re totally confused.”

Dit is nogmaals het bewijs dat vele studio-bonzen geen flauw benul hebben van goede cinema en eigenlijk gewone bedrijfsleiders zijn die geld willen maken. Hoe die mensen ooit in de filmindustrie zijn gestruikeld, is mij een groot raadsel. En ik denk echt niet dat ik behoor tot een klein groepje van 100’000 mensen die The Evil Dead films als echte cult beschouw, maar dat er echt wel iets meer aanhangers en echte filmliefhebbers zijn van het genre. Het is schrijnend om te moeten lezen dat een studio uiteindelijk zijn beslissing neemt om in zee te gaan met een filmproject op basis van een TITEL?!? In ieder geval zou dit een verklaring zijn van veel cinematografische dwalingen.

De film zal er uiteindelijk komen, hoewel ik nog altijd het nut van een remake niet kan inzien. Het draait dus om geld en als het geld moet komen van de bovenvermelde studio-idioten, dat beloofd dit niet veel goeds. Maar gelukkig blijft Sam Raimi toch nog altijd betrokken bij het gebeuren, hoewel hij niet meteen Freddy Vs. Jason Vs. Ash zag zitten. Wat begrijpelijjk is, gezien dit script niet van hem komt en hij als regisseur zijn eigen held ‘Ash’ zou moeten heruitvinden. Raimi zit ook in de running, na zijn Spider-Man 3 avontuur, voor de Amerikaanse remake van Battle Royale. Hopelijk wordt het geen PG-13 film (!), anders ga ik de villa’s van een paar studio executives met kettingzaag gaan bewerken, met de groeten van de +100’000 Evil Dead fans.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *