Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds

Er is nieuws over een nieuwe film van Quentin Tarantino, Inglourious Basterds (2009). Volgens The Hollywood Stock Exchange zouden de namen van Bruce Willis en Sylvester Stallone reeds zijn gevallen. Het wordt een oorlogsfilm. Maar heeft Quentin ooit een film gemaakt die binnen de norm viel? Neen. Dus denk ik dat we ons opnieuw aan iets heel speciaals kunnen verwachten. Inglourious Basterds is gebaseerd op de Italiaanse WOII film Quel maledetto treno blindato.

In deze uit 1977 afkomstige film ontsnapt een groep Amerikaanse deserteurs tijdens WOII aan het vuurpeloton door een loodzware missie te accepteren. Quentin vertelde NY Daily News dat de film aan zal sluiten bij films als The Dirty Dozen, Where Eagles Dare en andere epische oorlogsfilms uit de jaren ’60 en ’70. Verder maakte hij bekend dat de film ook beïnvloed zal worden door de spaghetti westerns, net zoals de Martial Art-achtige actie film Kill Bill. Volgens Tarantino kun je het niemandsland in Frankrijk anno 1945 goed vergelijken met de verlaten landschappen uit Sergio Leone’s films. In het artikel staat nog te lezen:

Quentin Tarantino is working on a World War II guys on a mission flick, like Dirty Dozen or Guns of Navarone. Presumably, the characters will not be simple cardboard figure action heroes, but will also take on some typical Tarantino anti-hero attributes.

There is a role written for Adam Sandler, and others possibly for guys named Stallone and Willis.

Ik ben geen grote fan van Adam Sandler, maar ik weet dat Quentin graag veel variatie brengt in zijn castings. Sandler speelt toch teveel hetzelfde typetje, zelf in meer alternatieve filmproducties zoals in een bizarre Punch-Drunk Love. Ik ben dus benieuwd wat Sandler in zijn mars heeft, wat je mag dan nog een uitsekend regisseur zijn, het acteren moet grotendeels komen van de acteurs…

***Related Posts***
07/05/2009: Nieuwe Inglourious Basterds posters
25/02/2009: Inglourious Basterds posters
12/02/2009: Inglourious Basterds trailer
12/08/2008: Brad Pitt in Tarantino’s Inglourious Basterds

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *