Bloodrayne met Kristanna Loken

Dit ziet er verschrikkelijk uit! Bloodrayne is opnieuw een game-verfilming die op niets zal trekken. Bekijk hier maar even de trailer en bespaar uzelf een filmticket, want deze film zal hoogstwaarschijnlijk de Catwoman van 2005 worden.

En ik zag deze al aankomen als het lachje van Richard Gere. En ik had het nog in een vorige post over de slechte kritieken van Alone in the Dark. Wel deze film is gemaakt door dezelfde regisseur, Uwe Boll !! Hoe die mensen een groen licht krijgen van de studio is mij één groot raadsel. House of the Dead had toch al het bewijs moeten leveren van de onkunde en het gebrek aan smaak. Hij, naast Pitof en Paul W.S. Anderson nemen hun reputatie van de nieuwe Ed Wood’s echt wel als een compliment. Er is gewoon geen beterschap te bespeuren. Laat die mannen een zes-delige documentaire maken in de bossen van Canada. Wie weet lopen ze verloren of botsen ze op een grizzly beer met smaak en een hekel aan prutsers.

Uiteraard moet ik nog even wachten met mijn mening over de film, gezien ik deze nog niet heb gezien, maar na het bekijken van de trailer heb ik er plots geen zin meer in. De beelden zien er uit alsof ze gedraaid werden door een regisseur van Familie of Wittekerke. De acteurs, Ben Kingsley en Michael Madsen, zijn gewoon verloren gelopen in deze drek. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Kristanna Loken, geheel zonder charisma of dramatische flair. What were they thinking? Hoe heeft Uwe eigenlijk zijn actrice geregisseerd op de set? Een voorsmaakje:

Uwe Boll: “Listen babe, I don’t have the time to give you direction. But, ummm… do as you did in T3. Look mean and kick ass. (shakes his head nervously, making stabbing movements with his arm) … I am going to have a foot massage now.”

Zelfs de kleding in de film ziet er belachelijk uit. Het personage van Rayne – die eigenlijk een roodharige is (!) geen bruinharige – valt met haar vodden zelfs niet op tussen de andere acteurs. Ik kan mij daar soms zo aan ergeren. Hebben die filmmakers eigenlijk al ooit eens de game gespeeld??? De filmpjes in het spel zijn duizend keer beter dan wat we hier zien (en een trailer zal meestal wel met het beste en meest representatieve uitpakken). Waarom moeten ze dergelijk materiaal aan amateurs overlaten? Dit is opnieuw een gemiste kans en een verspilling van 17 miljoen dollar want deze film zal crashen aan de box-office. Enfin, ik heb nog een paar jaar voor de boeg. Maar jonge filmmakers zullen hun handen vol hebben om dergelijke drek te remaken binnen een paar jaar. Het zal in ieder geval met veel plezier zijn.

Update 9 jan 2006: Je moest geen groot filmkenner zijn om dit te voorspellen. De film deed het miserabel aan de box-office met een openingsweekend van 1,8 miljoen dollar. Hoogst waarschijnlijk haalt de film geen 10 miljoen dollar. En dat is voor een film die met 25 miljoen dollar gemaakt is (zonder marketing en distributie-kosten). Hier zijn een paar meningen over de film van gerenommeerde critici:

I’m not sure what Boll sees when he looks through the director’s lens while filming each of his pictures, but I’m certain it’s something different than what the rest of us see. BloodRayne poses no threat to his reputation.
Marjorie Baumgarten, AUSTIN CHRONICLE

With such diminished expectations, one must wonder if it is a good thing that the film is merely bad instead of a cinematic atrocity.
Edward Havens, FILMJERK.COM

Though indisputably the best of Uwe Boll’s first three video-game-into-film adaptations, this gory, ludicrous horror-action picture isn’t good by any standard.
Maitland McDonagh, TV GUIDE’S MOVIE GUIDE

…[an] undercooked formulaic fright fable…why would anyone let him (Boll) get three feet within the range of an operating movie camera?
Frank Ochieng, MOVIE EYE

What was the point of any of it? Only ‘Dr. Boll’ seems to know. On second thought, based on the evidence in front of the camera, maybe he doesn’t.
Dustin Putman, THEMOVIEBOY.COM

a bad-beyond-belief gorefest that provides no chills, scant excitement and a bumper crop of unintentional laughs. …sure to reappear in many ‘worst of the year’ recaps.
James Sanford, KALAMAZOO GAZETTE

Whatever else you may think of Boll’s directorial ‘skills,’ you can’t fault him for inconsistency — his movies are always atrocious, and Bloodrayne is no exception.
Timothy Knight, REEL.COM

BloodRayne is a visual joke, with Boll limply organizing a period horror/action film with all the confidence and subtlety of Baby Huey, and with about the same level of literacy.
Brian Orndorf, EFILMCRITIC.COM

An astronomically awful movie; the only question is whether it’s worse than Uwe Boll’s last atrocity ‘Alone in the Dark,’ and you might say it wins by Ben Kingsley’s nose.
Frank Swietek, ONE GUY’S OPINION

Less pleasurable than the throbbing bladder pain begat by too much movie theater soda, BloodRayne ably continues Uwe Boll’s indisputable reign as the worst filmmaker on the planet.
Nicholas Schager, SLANT MAGAZINE

Actors have bills to pay too, and who knows, maybe Transylvania is nice in the summer.
Chuck Wilson, L.A. WEEKLY

There isn’t much more of a story. In fact, there isn’t any story. Luckily, Loken is there to provide something to stare at, vacantly.
John Anderson, LOS ANGELES TIMES

***Related Post***
22/10/2007: BloodRayne II: Deliverance review

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *