Alone in the Dark, straight-to-video ?

Sommige films worden wel heel streng aangepakt door de critici. Nadat de nieuwe Jennifer Garner film, Elektra, door het slijk werd gehaald, is blijkbaar nu Christian Slateraan de beurt met zijn nieuwe horror-prent Alone in the Dark, vaag gebaseerd op het gelijknamige game. Nochtans was ik nieuwsgierig naar de film, vooral omwille van de terugkeer van Christian Slater. Maar de kritieken zijn niet mals voor de Uwe Boll film. En dit zijn geen uitzonderingen, want bijna alle reviews zijn van dezelfde aard:

“This horror film, spun off from an old Atari video game, is so inept on every level, you wonder why the distributor didn’t release it straight to video, or better, toss it directly into the trash.”
— Stephen Holden, NEW YORK TIMES

“Alone in the Dark co-stars perpetual party-girl Tara Reid as an archaeologist. That alone should give you some clue as to how bad this movie is.”
— Bob Townsend, ATLANTA JOURNAL-CONSTITUTION

“There are some stupid films that rock, if you turn your brain off and enjoy them. Alone in the Dark isn’t one of these, though it is very stupid.”
— Michael Wilmington, CHICAGO TRIBUNE

“Terrible beyond belief, like the worst 1940s serial ever made. As for Slater and Dorff…well, they’ve been in worse movies–wait a minute, no they haven’t.”
— Frank Swietek, ONE GUY’S OPINION

lol. Je zou voor minder met een aantal vrienden naar de film gaan om eens goed te lachen. Ik hoop dat we deze film kunnen zien op het Festival van de Fantastische Film. Dit wordt dikke fun. De trailer ziet er de eerste 15 seconden nog veelbelovend uit, maar daarna slaan duidelijk de stoppen door en kan ik me goed inbeelden wat de critici bedoelen met een straight-to-video film. Nu, regisseur Uwe Boll is eveneens verantwoordelijk voor het vreselijk slechte House of the Dead, dus was het al min of meer te verwachten. Wat ik niet begrijp is dat dergelijke prutsers (cf. Pitof) toch alsmaar de mogelijkheid krijgen om films te maken. In de reclamewereld kom je ook vaak dergelijke regisseurs tegen. Ze kunnen zichzelf goed verkopen, maar wanneer ze achter de camera kruipen, maken ze belabberde films. Wat doe je eraan? De speciale effecten en de production design lijken nog niet zo slecht, maar veel kan je op de eerste beelden niet meteen ontrafelen. Neem gerust ook een kijkje op de site van de film.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *