David Morrissey in Basic Instinct 2 en Sharon Stone krijgt een body-double

Sommige acteurs nemen echt wel risico’s wanneer ze deelnemen aan dubieuze filmprojecten, zoals de Britse acteur David Morrissey in de nieuwe Sharon Stone film Basic Instinct 2: Risk Addiction. Ja, u hoort het goed, het is er dan toch van gekomen. Het is trouwens de tweede sequel van een Paul Verhoeven film, want eerder was bekend dat er plannen waren voor een Showgirls 2. Twee sequels met twee nieuwe regisseurs.

Stone zal haar carrière nogmaals proberen te reanimeren door terug in de huid te kruipen van de novelle schrijfster Catherine Tramell. Het is pijnlijk te zien dat een intelligente actrice zoals Stone opnieuw moet terugvallen op voorgekauwd materiaal. Acteur Morrissey neemt anders ook wel een groot risico om in een dergelijke film mee te spelen, want de kans is groot dat deze sequel zal floppen. Hoewel, regisseur Michael Caton-Jones toch een aantal sterke films op zijn naam heeft staan, met een goede afwisseling tussen dramatiek en kinetische actiescènes.

Geruchten doen de ronde dat zelfs een sexy dame als Sharon Stone zich niet volledig wil blootgeven in haar films. Voor bepaalde scènes in Basic Instict 2: Risk Addiction heeft de actrice namelijk gekozen om een body double te gebruiken. Volgens een insider bevat de film heel wat pikante seksscènes en voelt Stone zich op 48-jarige leeftijd niet meer zo zeker van zichzelf:

“There’s lots of sex in the sequel. Dozens of girls were interviewed for the sex scenes and Sharon decided which ones she wanted to use. She is 48 and time has taken its toll in some departments…”

Sommige medewerkers van de film beweren dat de body doubles behoorlijk gescreend werden zodat ze Sharon Stone zeker niet de loef zullen afsteken wanneer ze in beeld verschijnen. De fotografie van de film begint in maart van dit jaar in Londen.

Ik weet niet of er eigenlijk veel mensen staan te wachten op deze sequel, maar MGM doet alsof dit de film van het jaar zal zijn. Maar de korte inhoud van de film is allesbehalve interessant: Tramell zit opnieuw in de nesten met de justitie, en voor de afwisseling nu niet in San Francisco maar wel in Londen. Glass, een psychiater die zich bezig houdt met criminelen, is aangesteld door Scotland Yard om de zaak te evalueren. David Cronenberg was eerder aangesproken om de film te maken, maar deze vond het scenario maar niets. Michael Douglas liet het ook afweten. Allemaal niet meteen gerustgevende signalen. Ik hoop alleen dat we niet de ganse film naar die body double zullen moeten kijken, maar dat we ook kunnen genieten van de acteertalenten van de actrice. Het is trouwens sinds Casino (1995) dat we haar nog in iets deftigs hebben gezien.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *