Boogeyman, nieuwe gruwel van Sam Raimi

Hier is opnieuw een overbodige horrorfilm zoals je er 13 in een dozijn kan aantreffen. De trailer is iets teveel gedecoupeerd om er echt een idee van te krijgen hoe slecht de film uiteindelijk zal zijn. De beelden en de algemene atmosfeer zitten wel ok, zo op het eerste gezicht, maar de film zal wel zuigen van zodra de acteurs hun mond roeren.

De premisse van Boogeyman (2005) van regisseur Stephen T. Kay gaat over een jonge man die worstelt met zijn traumatische verleden. Hij herinnert zich verschrikkelijke gebeurtenissen van toen hij als kind in een oud huis leefde. Herinneringen van een boogeyman. Niemand wou hem geloven en dus beslist hij om naar het huis te gaan en er de nacht door te brengen, in de hoop zijn traumatische ervaringen te overwinnen.
Korte inhoud: Tim (Barry Watson) lijkt een normaal en gelukkig leven te leiden in Chicago. Niets is echter minder waar, want hij wordt achterna gezeten door een angstaanjagend verleden dat te maken heeft met het monster uit de slaapkamerkast: de Boogeyman. Wanneer Tims moeder overlijdt, met wie hij geen contact meer had, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis op het platteland. Tim moet zijn angsten onder ogen komen en ze zien te overwinnen. De enige manier om dit te bereiken is een nacht alleen door te brengen in het mysterieuze vervallen Victoriaanse huis.

Het klinkt allemaal heel voorspelbaar, maar heeft zeker de potentie om geld in het laatje te brengen, ook al is de film een aanval op elke vorm van goede smaak. En het prodictiehuis Ghost House Pictures, van Sam Raimi en Robert Tapert, zijn daar wel degelijk van bewust, maar zij willen wat geld maken voor andere projecten. Vergelijk het een beetje met Luc Besson die allerhande klote films produceert om zijn dure fantasieën te verwezenlijken. Laat weten in de commentaren wat jullie uiteindelijk van deze film vonden, want ik ben eigenlijk niet van plan mij voor deze grap te gaan verplaatsen. Sorry Raimi, waar dit is me iets te doorzichtig.

***Related Post***
10/10/2007: Boogeyman 2 tegen beter weten in

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *