Bill Murray krijgt het aan de stok met filmcrew

Vaak hoor je wel eens geruchten over één of andere acteur of regisseur die zich heeft mis gedragen op een filmset. Zo kent iedereen wel de verhalen van regisseur Ridley Scott op de filmset van Blade Runner of de spanningen op de set van Hitchcock tussen hem en zijn acteurs die hij in vele gevallen eigenlijk maar als runderen beschouwde. Nu waren er een tijd geleden ook geruchten over acteur Bill Murray die tijdens een perconferentie van The Life Aquatic With Steve Zissou in het hoekje werd gezet door een cameraman. New York Times schreef het volgende:

At a Q&A session with director Wes Anderson, Anjelica Huston, Willem Dafoe and some of the rest of the cast at the Hollywood event, one man announced, “I am a cameraman, and I’ve worked with all the actors onstage. Anjelica, you’re wonderful. Willem — you’re great. But, Bill — you are a bastard. You are horrible to work with. My question is for Wes and the cast. What’s it like to work with someone as awful and difficult as Bill Murray?” After a stunned silence, Huston muttered, “Bill isn’t a bastard.” Anderson demanded, “Why are you in a position to make such a statement?” Murray didn’t react at all. “I was a cameraman on ‘Charlie’s Angels,’ and Bill Murray is awful,”

Dat kan hard aankomen. Of het nu terecht is of niet, de geruchten lopen nu als een vuurtje. En vooral dan nadat Murray een vuurtje wou aansteken in een gehuurd huis tijdens de opname van de nieuwe Jim Jarmusch film. Volgens Associated Press ging het er als volgt aan toe:

Recently on the set of his still-untitled film for director Jim Jarmusch, Murray got into a fracas with the location manager when he arrived at a rented house for a scene with child actors and discovered that there was no heat. When he started a fire in the fireplace, the location manager told him to stop.

“‘Who are you?'” Murray told her. “She said, ‘I’m locations.’ I said, ‘Well, if locations had done their job and made sure it was warm enough for these people, we wouldn’t be lighting a fire in the fireplace.”

But at the wrap party, Murray approached the woman again. “I said, ‘You know, we had our moment, and I don’t apologize for that for a second.'” But she had excelled at other aspects of her job, and Murray told her so. “I wanted to let her know I could see it both ways.”

Dergelijke wrijvingen zijn schering en inslag op een filmset. Maar soms is de sfeer op de set zo strak dat de kleinste verspreking voor een zware uitbarsting kan zorgen. Een filmproductie kost veel geld en moet in een bepaald tijdschema volbracht worden. Mensen hebben dus veel om het hoofd om alles in goede banen te leiden. En soms vergeet men het meest evidente, nl. verwarming voor de crew of zelfs elementaire beleefdheid tussen individuen. Maar Murray zal het in dit geval wel niet slecht bedoeld hebben. In een repliek voegde hij er nog aan toe:

“If it keeps obnoxious people away, that’s fine,” he tells Time magazine in its editions on sale Monday. “It makes me think of that line you catch more flies with honey than vinegar. People say this to you with a straight face, and I always say, ‘Who. Wants. Flies?'”

***Related Post***
09/10/2005: Heftig conflict tussen beginnend regisseur en B-acteur

1 Comment

  1. Sine Metu

    is zo wa hard mijne maat en al!
    geen kwaad woord erover dus! :-)))

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *