Dark Water met Jennifer Connelly

Remakes zijn van onze tijd en na 100 jaar cinema zullen de toekomstige Hollywood filmmakers zich hoofdzakelijk toespitsen op het updaten van oudere en/of slecht gemaakte filmreleases. De Aziatische markt is uiteraard ook een goudmijn voor Amerikaanse studio’s, gezien het publiek nauwelijks films met ondertitels kan uitstaan.

Binnenkort zullen we de remake van Hideo Nakata’s Dark Water mogen verwachten in de bioscoop. Hideo Nakata regisseerde eveneens Ringu en Ringu 2, van de hand van Koji Suzuki, die ook Dark Water schreef, en die perfect weet hoe je een publiek de stuipen op het lijf jaagt zonder weerwolven, lugubere kastelen en bloedlustige seriemoordenaars. Dark Water wordt deze keer geregisseerd door de Braziliaan Walter Salles, ondermeer bekend van The Motorcycle Diaries en Central do Brasil . Twee films die echt wel de moeite waard zijn om te zien.

In deze versie bevinden we ons opnieuw in een groezelig appartementje, waar de alleenstaande moeder met haar dochtertje na een echtscheiding hun leven een nieuwe wending willen geven. En hoewel het appartement er deftig genoeg uitziet voor een nieuwe start, gebeuren er vreemde dingen. De geur van betonrot en plekken op de muren blijken snel een voorbode te zijn van onheil. De verhuurder weigert halsstarrig iets aan de problemen te doen, maar de verschijningen blijven niet uit en worden een ware nachtmerrie…

Opmerkelijk in de cast is de aanwezigheid van oscar-winnares Jennifer Connelly, alsook van John C. Reilly, Tim Roth, Dougray Scott en Shelley Duvall. Geniet alvast van een geslaagde trailer. Maar ga zeker ook eens de originele Japanse versie bekijken. Of deze remake de gruwel zal kunnen evenaren of overtreffen is nog af te wachten.

4 Comments

 1. Sine Metu

  ik heb deze gezien: http://www.imdb.com/title/tt0308379/ (is da ook een remake ofzo dan?) gezien en die vond ik echt saai! ik had moeite om niet in slaap te vallen!

  Reply
 2. Dave

  Dat je in slaap valt bij een aflevering van Dawson Creek, ok, maar bij Dark Water? Ik ben verzot op die films. Ik kan er zo van genieten.

  Reply
 3. Sine Metu

  ik vond de film op zich niet slecht. de spanning werd gelijkdelijkaan opgedreven door allerlei vreemde dingen. en af en toe zie je een schim van het meisje met de gele jas… maar die opbouw van spanning leidt tot niets, ik vond dat er geen climax was, ik voelde het toch zo niet aan en op de duur heb je zoiets van: get on with it… en opeens was ie dan gedaan…

  Reply
 4. Jochem

  Ik heb Dark Water in de originele setting net gezien en was verre van onder de indruk. Sterker nog, ik vond het een slechte film. Voorspelbaar, geen echte climax, ondiepe personages, de spanning van een lege batterij. Het word dus voor de remake waarschijnlijk niet moeilijk om dat niveau te evenaren..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *