Usher In the Mix

En de onzin is de wereld nog niet uit. Een kudde van pop-idolen, die nauwelijks genoeg acteer-ervaring hebben om mee te spelen in hun eigen videoclip, dreigen opnieuw de geloofwaardigheid van Hollywood aan te tasten, voor zover die nog enige credibiliteit heeft na haar doorgedreven campagne van remakes, prequels en sequels. Usher – de R&B-ster die niet zelf zijn teksten schrijft, amper kan zingen, maar wel goed met danspasjes overweg kan – zou de hoofdrol krijgen in een nieuwe filmproductie.

Uiteraard is dit opnieuw een zuivere promotietruc van het niveau van de nieuwe 50 cent film Get Rich or Die Tryin’, gemaakt met als doel om enerzijds de fans naar de bioskoop te halen en uiteraard de nieuwe cd te promoten. Ja, u hoort het, platvloerse cinema voor het geldgewin ten nadele van de kwaliteit en de goede smaak. En opnieuw staan mensen met jarenlange acteerervaring te kijken hoe Hollywood investeert in holle vaten.

Cinema Confidential schreef dat de nieuwe film In the Mix (2005) geregisseerd zal worden door Ron Underwood; ligt aan de basis van Tremors (1990) en City Slickers. De andere rollen worden vertolkt door Emmanuelle Chriqui en Chazz Palminteri. Het verhaal gaat over een hulpje (Usher) van een maffiabaas (Palminteri), die de opdracht krijgt de dochter (Chriqui) van de don te beschermen. Maar de maffiabaas is zich niet bewust van de broeiende liefde tussen zijn dochter en de trouwe medewerker.

Het moet gezegd worden dat het plot er al even dwaas uitziet als de cast. Een gerucht deed zelfs de ronde van nog een andere film met het buitengewoon origineel idee van een zanger die vanuit de goot de weg vindt naar roem in de muziekwereld. Yeah right.

Update 28/12/2005: Ik wist dat deze film zou stinken als een 2 maanden oude drol in een beerput. In the Mix krijgt niet alleen een 3% op Rotten Tomatoes, maar staat momenteel als 2de SLECHTSTE FILM OOIT geklasseerd op Imdb. Ok, ik heb erger gezien, maar dit bewijst toch wel dat steed meer mensen die rotzooi niet meer op hun bord geserveerd willen krijgen.

“This movie is for die-hard Usher fans only. And by this I mean teen-age girls, who no doubt will enjoy this.”
Linda Cook, QUAD CITY TIMES (DAVENPORT, IA)

“The depths of stupidity that Mix plunges to are alarming, even for something this intentionally insignificant.”
Brian Orndorf, FILMJERK.COM

“If you don’t buy into the idea that Usher is the foxiest brother ever to set foot on the screen, you are probably not the target audience for ‘Mix,’ since it has little else to offer except sizable servings of beefcake.”
James Sanford, KALAMAZOO GAZETTE

“The movie pitches itself as a modern-day Romeo and Juliet, but its execution is so lazy and inept that if the lovers were to die horribly it would come more as relief than tragedy.”
Chris Orr, L.A. WEEKLY

“Usher’s fans will enjoy his frequent wardrobe changes and a couple of scenes where he takes off his shirt, but it’s hard to imagine how anyone who doesn’t kiss his poster goodnight could get his or her money’s worth from this film.”
Peter Hartlaub, SAN FRANCISCO CHRONICLE

“In the Mix has clearly been made by people who want to make a few bucks off Usher, and who have seen a few Sopranos episodes.”
Stephen Whitty, NEWARK STAR-LEDGER

“Mix, however, never once veers from its main mission. That would be superstar as product placement.”
Bob Longino, ATLANTA JOURNAL-CONSTITUTION

13 Comments

 1. usherfan

  kom op zeg, wat sneu om zo over hem te schrijven… hij schrijft echt wel zelf zn teksten, zingt hartstikke goed en kan als de beste dansen. en hij ziet er nog geweldig uit. je zou de film alleen al gaan kijken omdat hij erin vooorkomt! tenminste, doe ik wel…. en wacht nou maar ff uit voor dat je allemaal vooroordelen geeft, misschien acteert ie wel als de beste! pff..

 2. dave

  Dat is fijn dat je een Usher fan bent. Ik ben niet bepaald een grote fan maar hou wel van zijn muziek. Maar zingen is een zaak, acteren dan weer een ander. En ik krijg het op de heupen waneer er honderen acteertalenten zijn, met iets minder geld en misschien iets minder pop-gehalte, die nooit aan acteren toekomen in grote Hollywood producties. Dus mijn commentaar onderbrengen als een vooroordeel vind ik magertjes. Voorbeelden zijn er genoeg. Trouwens, heb jij ooit al eens Texan Rangers gezien??? Maar blijkbaar is dit geen probleem voor veel fans? En ik heb een vooroordeel??? tiens, tiens, tiens …

 3. Astrid

  hallo, usher word hier precies beschreven als een slechte artiest? Er is niets mis met de videoclips van usher. en ‘amper kan zingen’. ik vraag me af of u/jullie zijn stem wel eens hebben gehoord? ik vind dat die man prachtig kan zingen. en sorry maar daarbij zitten jullie fout. hij heeft misschien geen acteerervaring.. maar je moet ergens beginnen he. en Uiteraard word een film gemaakt voor geld! maar ook voor het plezier. ik denk dat u/jullie er goed naast zitten. jullie geven allene maar slechte dingen over usher. en vergeten alle goeie dingen te zeggen. hij is 1 van de top-artiesten van de hele wereld! en dat dit artikel hem zo durft te beledigen.. dat maakt me kwaad.
  en ik ben het helemaal mee eens met ‘usherfan’ . volgens mij zijn degene die dit artikel geschreven hebben zich niet eens bewust van al het talent van usher!
  USHER 4 EVER!

 4. jeele_B

  usher fans in tegenaanval ! lol !
  astridje, bij het lezen van uw argumentatie veronderstel ik een lief meisje van +/- 8jaar die met verve haar popidooltje verdedigt. dit is echter een filmsite en geen fanpage van usher. persoonlijk vind ik zijn muziek geleuter en hoewel hij misschien goed kan dansen (maar zo zijn er nog), acteren in een film is zo typisch dat het belachelijk in de oren klinkt. maar laten we wachten voor een oordeel tot de film uitkomt. ik hoop dat dave hierop zijn ongezouten mening zal geven.

 5. mc_cool

  laten we het een beetje beschaafd houden hé. vooral met al die 8-jarige Usher fans die hier hun beklag willen doen. Hopelijk komen ze niet te weten dat hij eigenlijk een NICHT is. Stond deze week in Hollywood Reporter. Hahahahahahahaha!

 6. ALDINA

  Usher is ten eerste geen NICHT, okee..
  Hij kan super goed zingen, Ja hij kan het tenminste nog en dansen kan hij ook dat zie ik een van jullie nog niet doen papzakken.. en Acteren kan HIJ ZEKER..Hij krijgt tenminste nog een film rol jullie niet omdat jullie totaal niks kunnen…..
  Tss .. wat hebben jullie tegen hem man, ga iemand anders zwart maken zoals.. DAVE die altijd slechte dingen over Usher schrijft..

 7. dave

  Beste Aldina,

  ik hou niet van mensen die komen schelden in de commentaarbox, zonder argumentatie aan te brengen. Iedereen heeft recht op zijn mening, ook diegene die Usher maar niets vinden. Maar laten we het enigszins een beetje op niveau houden. Trouwens:

  1. Dit is de enige post van Usher die ik heb geschreven, want om eerlijk te zijn, de man interesseert me niet echt. Dus “Dave schrijft altijd slechte dingen over Usher” slaat op niks.

  2. Usher kan misschien goed dansen, maar zijn muziek (en dat is mijn mening) getuigt van weinig muzikaal talent: het is saai, repetitief en irritant. Een miserabele poging om op het pad te lopen die wacko jacko en Marvin Gaye voor hem hebben geplaveid. Originaliteit nul ! Usher komt, qua stemtimbre en algemene kwaliteit van de muziek, nog niet aan de knieën van popdiva’s zoals Britney Spears en Christina Aguilera.

  3. Als de fanclub van Usher voor 80% bestaat uit meisjes van 7 tot 9 jaar, zegt dat al genoeg.

  4. Voor de usherfans slechts één site: http://www.youhavebadtasteinmusic.com

  5. Usher’s muziek heeft geen hart. Alles is elektronisch. Waar zit de rhythm? Waar zit de blues? Waar zijn de instrumenten? Neen, dit is GEEN R&B, dit is goedkope pop. Beste meisjes, geef jullie geld liever aan de muzikant in de metro, dan aan deze mtv-posterboy.

  6. Was Usher lelijk, dan hadden we vandaag die discussie niet gehad. Niemand zou hem kennen.

  7. Had die charmezanger soms ook niet samengewerkt met Lil’ Jon en Ludicrus? Zonder enige twijfel de twee slechtste rappers in de muziekwereld. Soort zoekt soort.

  8. Hebben jullie al eens naar die teksten geluisterd??? De meeste van die teksten heeft hij zelf niet geschreven, maar dat is geen excuus. Hij zingt die zever. En “ok” dat niet alle liedjes ‘content’ moeten hebben, maar zijn nummers zijn over het algemeen oppervlakkig en inspiratieloos.

  9. Het kan me niet schelen of Usher een homo is of niet? Maar het liedje “Do it to me” windt er wel geen doekjes om.

  10. Het enige wat ik respecteer bij Usher is dat hij er is in geslaagd om miljoenen mensen aan te zetten naar kl*t*muziek te luisteren.

  MAAR dit was NIET het onderwerp van mijn post !!! Ik had het over pop-idolen die omwille van hun status hoofdrollen krijgen in films, los van het feit of ze kunnen acteren of niet. Maar gezien de labiele scheldtirade van uw post denk ik niet dat je al bij al deze nuance had kunnen maken. Misschien is Usher dan toch voor jou geschikt…

  Slaapwel.

 8. Frekke

  zalig om te lezen !

 9. cherrel

  somaar usher is geod jij bent jaloers van wie ebnn jij fan cker van de teletubies usher is goedklaar punt uithijs lkkr en vergelijk hem niet met micheal jakson met die kinedern gedoe tsss usher su geod ok je hoeft je mening niet te uiten want jou mening doet eerder mensen poijn dan dat ze er mee eens zijn

 10. dave

  dat heet bij ons “vrije meningsuiting”. Maar helaas is dit enkel bestemd voor mensen die grammaticaal een correcte zin kunnen formuleren, in staat zijn een toetsenbord te gebruiken én iets zinnigs te vertellen hebben. Drie voorwaarden waar jij, Cherrel, helaas niet aan voldoet. Maar kom gerust nog wat lullen. Dit staaft enkel maar mijn oordeel over het intellectueel niveau van Usher-fans.

 11. melissa

  Heey Ik Ben melissa..:) weet jUH Waar slaat het OP dat je zegt dat er alleen usher fans zij van 7tm 9 terwijl wij oudeer zijn en fan van hem zijn!!
  Usher is the bom heel veel zeggen dat ik niet normaal fanvan um ben en dat is haah;)Ik ga naar zij concert mij moeder werd zo gek dat ik over suher zat te praten dat ze zij van Melissa ga maar..:P
  Yeah Dus Ik ga !! hah binnekort:d eey weet je wat je moet dowloaden usher met mtv cribs echt een sexy huis man ..:D:D:)
  Maaruh ik ga en wiej ook fan van usher is zet mij op je msn..!!
  Mijn msn is… basketball_girl93@hotmail.com
  En wiej usher niet leuk vind moet ze kop ddan maar houwe ja..!!:@
  Usher is lkkrding goed zingen en de besssssst zinger for ever ben al 5jaa fan van um ern dat bnlifj foor ever
  xxx melissa xxx

 12. isabel

  heeft iemand de msn van Usher ik ben egt zooo fan van hem en ik zou dat zo graag willen hebben .

 13. Banga

  Weet iemand hoe de liedjes in de film heten?

Comments are closed.