Point Break remake is een humorloos en saai Red Bull event

Wel, het ziet er naar uit dat de Point Break (2015) reboot een grote flop aan het worden is. De film staat niet in onze Top 10 Worst Movie lijst, voor de simpele reden dat de film bij ons pas op 13 januari 2016 in de bioscoop komt en de persvisie geplannd staat op 5 januari.

point_break_2015_poster02.jpg

Korte inhoud: Johnny Utah is een jonge FBI-agent (Luke Bracey) die in een uitzonderlijke groep van extreme sporters infiltreert die ervan verdacht worden een reeks ongeziene overvallen op bedrijven te hebben gepleegd. De leider van de bende heet Bodhi (Edgar Ramirez) en kan het meteen goed vinden met Utah. Hij gaat undercover met gevaar voor eigen leven en probeert te bewijzen dat deze atleten de architecten zijn van de verbijsterende misdaden die de financiële markten over de hele wereld opschudden.

De posters van de film zagen er nog wel veelbelovend uit en op zich waren er wel mogelijkheden voor een leuke actieprent, ook al zat niemand echt te wachten op deze remake van de film van Kathryn Bigelow met Patrick Swayze en Keanu Reeves. Ook de nieuwe cast zag er eigenlijk niet zo interessant uit, met in de hoofdrol Luke Bracey, de veel weg had op de lelijke halfbroer van Chris Hemsworth. Edgar Ramirez is verre van een slechte acteur, maar het materiaal die hij aangereikt krijgt. Maar de filmcitici boren de prent werkelijk in de grond: stijf, humorloos, geen spanning, saai en over-the-top Red Bull event. Het lijkt er wel op de de makers meer bezig waren met het verzinnen van nieuwe stunts in plaats van zich te bekommeren om datgene wat deze eerste Point Break film zo goed maakte, met name ook de grote dosis satire en selfrelativering.

In de film zit er zelfs een Bodhi & Johnny Utah relatie; maar het duo werkt niet in deze prent. In de film van Bigelow heb je een heftige actie-sequentie waarin Utah op de hielen zit van Bodhi in een helse achtervolging in voortuintjes met honden en huizen met hysterische huisvrouwen. Op het einde valt Utah in mekaar nadat zijn knie het begeeft maar mikt zijn pistool op Bodhi terwijl hij op de grond ligt. Maar in plaats om hem neer te knallen schiet hij woest in de lucht. Op dit moment kwam die bromance tussen die twee mannen echt tot een climax. In deze remake proberen ze dit te herhalen maar slaan ze blijkbaar de bal volledig verkeerd. Het was puur uit een nostalgische reflex en de scène is losgerukt van zijn macho-bromance context

De originele film uit 1991 was gebaseerd op het verhaal van Vince Papale, een 30-jarige barman uit Philadelphia die er alles voor over had om bij de NFL Philadelphia Eagles te spelen in 1976. In de nieuwe film is er geen Gary Busey, maar de rol van Angelo Pappas wordt deze keer vertolkt door Ray Winstone. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Teresa Palmer. Het scenario van de film wordt geschreven door Kurt Wimmer (Total Recall 2012, Equilibrium, Law Abiding Citizen).


point_break_2015_poster03.jpgpoint_break_2015_poster04.jpgpoint_break_2015_poster05.jpgpoint_break_2015_poster06.jpg

In de States had de studio geen beetje geloof in hun film en hebben ze beslist om de persvisie te plaatsen de dag voor de filmrelease, en dat was niet omwille van spoilers te vermijden in de pers zoals bij Star Wars: The Force Awakens, maar wel omdat weten dat ze met een stinker te maken hebben. Point Break haalt amper 7% op Rotten Tomaties en aan de box-office lijkt het een grote flop te worden. Bij deze zijn jullie gewaarschuwd.

***Related Posts***
02/07/2016: Point Break remake op DVD en Blu-ray
31/05/2015: Point Break remake zoekt het in de extreme sports
15/05/2008: Point Break 2 goes Indonesia
15/05/2007: Point Break 2 met Patrick Swayze?

*** Point Break trailer ***

3 Comments

  1. Cedric

    Waarom komt dat niet als een verrassing?

    Reply
  2. Lode

    What? Het verhaal is geinspireerd op het leven van Vince Papale? ROFL.

    Reply
  3. Jennifer

    De eerste Point Break is nog steeds één van mijn lievelingsfilms. Spijtig dat Swayze er niet meer is.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *