Sony wil een Hancock 2

Pin it!

Ik vond Hancock (2009) uiteindelijk best nog een leuke prent. Het einde sloeg nergens op, maar de eerste (pakweg) 70 minuten was enorm onderhoudend en visueel indrukwekkend. Het dramatisch gedeelte zat goed, op de casting was niets op aan te merken (Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman) en de plot was tot op een bepaald niveau geheel onvoorspelbaar (wat voor dergelijke Hollywoodfilms toch een beetje van een rariteit is). Smith zag eruit als een verlopen zwerver, dronk zich lazarus, vloekte als Al Swearengen uit Deadwood en kneep voorbijwandelende dames vanop de stenen stadsbank waarop hij net zijn roes had uitgeslapen in de kont. Dit is eens iets anders voor een "superheld".

Hancock 2
© Sony Pictures Home Entertainment

Nu blijkt dat Sony Peter Berg er aan denkt om een vervolg te maken. Hancock 2 en dat is nog zo geen wacko idee. Na het einde van het eerste deel had Hancock een missie en roeping. Hij wist nu wat hij met zijn krachten moest aanvangen. Met de persoonlijkheid van het karakter zou dit wel voor heel wat onverwachte plotwendingen kunnen zorgen. De mensen van Dark Horizons komen met het volgende nieuws:

"Sony Pictures would like to fast-track it, but Will's busy, I’m pretty busy. We're excited to do one, but we want the script to be right and the movie to be right. We don't feel a burning imperative to go right back into it" says Berg.

Ik denk dus niet dat de film er snel zal komen, of toch niet met de oorspronkelijke cast en dezelfde regisseur. En toch kijk ik er wel naar uit. Hoewel het verrassingselement van 'de held die uiteindelijk een soort anti-pool is van de typische superhero' compleet om zeep is, kan je toch nog heel wat kanten uit met de karakters. Je kan een nieuwe rivaal invoeren, je zou het personage van Jason Bateman verder kunnen uitwerken... Uitkijken naar de scenarist die op deze prent wordt gezet. Hebben jullie zin in een nieuwe Hancock 2?

Commentaren

 • Ik had eigenlijk zelf liever een prequel gezien in plaats van het vervolg op 'the odd couple'. Hoe is Hancock opgegroeid? waarom heeft hij zich zo beginnen gedragen? Dat zou ik wel willen zien.

 • ik vond het begin van de prent best onderhoudend. maar het verhaal/plot wat vervolgens op gang komt vond ik echt slecht. ook het drama/ziekenhuis dat volgt is zo uberamerikaans klef dat ik er niet meer naar kon kijken. heel erg jammer want de film had zeker potentieel!

 • Van mij hoeft dit niet, de acteerprestaties van Will Smith zijn dermate gelimiteerd dat zijn films niet interessant voor mij zijn.

 • die eerste Hancockfilm was BS! Mooi gemaakt, goede acteurs, maar het ze hadden een ideetje op een bierviltje geschreven in plaats van een uitgewerkt scenario. Ze hadden er beter een tv-serie van gemaakt. Trouwens was Hancock zelf het minst interessante personage uit Hancock. Forget the whole thing!

 • mijn probleem met Hancock is dat er geen echte villain te bespeuren valt , daar zouden ze eens werk moeten van maken. de superheld had ook geen echt doel , en ook al was dat de clue van het verhaal, het werkt nie .

 • Hoe was de vakantie? :p

  Hancock 2 is voor niets nodig, maar zoals Phoenix zei, ze hadder er beter een tv-serieken van gemaakt.

 • ... met bruin gebakken velleke. Maar thuiskomen met 32°C helpt wel om op temperatuur te komen. Benieuwd hoeveel dagen dit zal duren. Moet nog altijd een bbq geven voor de vrienden :s


  @Phoenix: kom, kom, zo slecht was ie nu ook weer niet. Het scenario van Ironman was zelfs op een postzegel geschreven en dat was een steengoeie film. :)

Post een commentaar

Optional