Een X-Files 3 moet de sequel doen vergeten

Eén van mijn Top 20 Beste TV-Series blijft The X-Files. Ik keek dan ook wel uit naar die eerste film The X-Files: Fight the Future (1998) van tv-regisseur Rob Bowman. Geen slechte prent met voldoende intrige en actie, geheel in de geest van de tv-series en toch geen televisie afkooksel. Dat het verhaal uiteindelijk niet meer was dan een teaser voor het zesde seizoen was een beetje van een teleurstelling.

X-Files 3 pic

En toen kwam The X Files: I Want to Believe (2008) in première. Ik dacht dat ze uit hun fouten hadden geleerd met de eerste film, maar het was uiteindelijk nog een grotere teleurstelling. De sequel was meer duister dan de vorige, maar het verhaal raakte kant noch wal, alsof ze verschillende pagina’s uit het draaiboek hadden verloren tijdens de shooting. Het enige gevoel dat ik had tijdens mijn bioscoopbezoek was: ‘I Want to Leave’. Het enige mysterie was hoe Chris Carter dacht dat hij met een dergelijk zwak script zijn fans kon bekoren.

En nu blijkt dat er misschien een The X-Files 3 zit aan te komen. Why?!? Waarom de nostalgie van de serie compleet om zeep halen door nog een bespottelijke prent. De enige mogelijkheid dat deze film een kans zou maken is dat Cris Carter er afstand zou van nemen, en dat zie ik nog niet meteen gebruiken. Ik had eerder dezelfde opmerking gemaakt met “24”, de serie heeft nood aan vers bloed want het begint allemaal wat repetitief en weinig origineel te worden. Actrice Gillian Anderson liet toch een ballonetje op dat ondanks de box-office flop en de slechte kritieken van de vorige prent er toch een kans is op een derde X-Files film. De mensen van Screen Rant schreven het volgende:

Gillian Anderson at a Sarajevo film festival that basically allude to the fact that she would be willing to return for a third X-Files movie and (that in fact) there is one currently in the planning stages, with 2012 mentioned as a possible production or release date (details are unclear).

Maar laten we positief blijven. Slechter dan I Want to Believe kan het moeilijk zijn. Dus misschien kunnen ze die nare smaak van de sequel wegwassen met een superieure 3de film. Wishful thinking? Probably. Maar I Want to Believe They Can Make It Better. Benieuwd naar de korte inhoud van deze threequel én welke regisseur die ze zullen strikken. Zal ook David Duchovny er nog zin in hebben? Kijken jullie uit naar een nieuwe X-Files film?

***Related Posts***
20/06/2008: Chris Carter regisseert The X-Files I Want to Believe
29/09/2007: The X-Files sequel eindelijk in productie
06/04/2007: Gillian Anderson over de The X-Files sequel
18/01/2006: The X Files sequel in de maak

4 Comments

 1. Stefaan

  wanneer gaan ze een keertje beginnen met een “Millennium” film in plaats van voor de zoveelste keer de X-files uit te melken. welke verhalen kan je nog gaan verzinnen met Mulder en Scully?

  Reply
 2. Gert

  Flop is veel gezegd, de film had toch nog een winstgevende theatricul run en dat ten tijde van The Dark Knight, wat op zich geen slechte prestatie is. Ik vond de film verrassend sterk, en zeker geen teleurstelling. De teneur bij de meeste critici was dat het (uiteraard) geen meesterwerk is, maar zeker ook geen slechte film. Als ze deze lijn doortrekken naar een derde film kan dat opnieuw een goede film opleveren…

  http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080723/REVIEWS/1651704

  Reply
 3. maddox

  X-files : mijn all time favo serie…tot aan “I want to believe”! De magie lijkt gebroken, onherroepelijk vrees ik.
  En verder denk ik dat een bepaalde serie of een film ook een bepaalde tijdsgeest heeft, en dat die tijdsgeest een vervaldatum heeft.
  Kan ook zijn dat ik gewoon te oud geworden ben natuurlijk. :-))

  Reply
 4. Krista

  Op die Millennium-film zit ik ook al een tijdje te wachten. Spijtig genoeg wil het er maar nooit van komen. Chris Carter zou zich beter daarop toespitsen. ‘I Want To Believe’ vond ik ook maar een teleurstelling.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *