Mahershala Ali Blade project naar de prullenmand

Wij hebben deze dood al een tijdje geleden aangekondigd maar nu is het officieel, volgens Deadline heeft Marvel Studios nu echt wel een streep getrokken door het Mahershala Ali Blade project. De belofte van Ali, een tweevoudig Oscarwinnaar, leek een gouden zet. Toch is het Blade-project inmiddels verworden tot een tragikomedie in slow motion, vol met gemiste kansen, rommelige productieschema’s en genoeg regisseurswisselingen om duizelig van te worden.

De productie van Blade begon al met enige turbulentie, maar de echte chaos brak los toen de regisseur Yann Demange in juni 2024 het voor bekeken hield. Sindsdien leek het project als één van de zovele Star Wars films die nooit het daglicht zullen zien. Er werd geprobeerd nieuwe filmmakers binnen te halen, het script werd herhaaldelijk herschreven en de releasedata werden telkens verschoven. Het resultaat? Een film die nooit voorbij de tekentafel kwam en een hoofdrolspeler die inmiddels wel iets beters met zijn tijd kan doen.

Marvel Studios, dat ooit stond voor precisie en visie, lijkt hier hopeloos de weg kwijt te zijn. Misschien was de studio zo bezig met het bouwen van het volgende “multiversum” dat ze vergaten hoe ze één simpele film moesten maken. Ironisch genoeg ging het allemaal goed tot ze een Oscarwinnaar binnenhaalden; sinds Ali aan boord kwam, was het alsof de vloek van de vampierenfilm weer de kop opstak. Zelfs Morbius (2022) kwam tenminste uit en zorgde voor wat lachwekkende momenten, maar Blade bleef steken in ontwikkelingshel.

Maar misschien zal Gunn’s DC misschien wel een uitweg bieden aan de acteur. Terwijl Marvel spartelt en faalt, gaat er elders in Hollywood iemand met een grijns op zijn gezicht door het leven: James Gunn, de nieuwe grote baas bij DC Studios. Gunn staat bekend om zijn lef en talent om vergeten personages nieuw leven in te blazen. Zou Mahershala Ali zijn reddingsboei kunnen vinden in het DC-universum? Het is niet moeilijk om te fantaseren over hoe Gunn Ali in een DC-film zou kunnen gooien en hem de glansrol geven die Marvel blijkbaar niet kon leveren. Er zijn voldoende karakters die een waardige acteur zoeken.

Ik blijf het een spijtige zaak vinden, want Mahershala Ali had wel een knappe Blade kunnen neerzetten, maar het mocht niet zijn. En ondertussen in de acteur al 50 geworden en het is misschien wel wat laat een een nieuwe actiester te lanceren voor een serie Blade films. Niet iedereen is gebouwd zoals Tom Cruise en actiefilms eisen een hoge tol op het lichaam. Dus indien je nu nog een project moet lanceren zitten we in 2026 en ik denk dat ze misschien beter een jongere acteur casten voor de rol. En ondertussen is er Wesley Snipes die opnieuw de Blade-outfit had aangetrokken voor Deadpool & Wolverine (2024), en wie weet zal hij misschien nog eens terugkeren in Deadpool & Wolverine part 2.

5 Comments

  1. Wim

    Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om een ​​film te maken over een man die vampiers doodt met een zwaard…

    Reply
  2. jeremy

    Damson Idris als Blade.

    Reply
  3. Bjorn

    Het zal afhangen wat DC zal doen, maar indien Gunn niks onderneemt is er nog altijd hoop voor een Ali Blade film. Ik hoop het in ieder geval. Ja hij is 50 maar Cruise is er 60 en hij hangt letterlijk aan vliegtuigen.

    Reply
  4. Byron

    Dit is zo dom! Maar ze steken wel hun energie in een films als Madame Web maar deze Blade is te moeilijk? Met een dergelijke acteur kan je zelfs iemand als fucking Len Wiseman inschakelen.

    Reply
  5. john

    Gewoon Wesley Snipes terug casten voor een laatste film en waarom niet met zijn team uit Deadpool & Wolverine?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *