Lucasfilm voert gesprekken over Obi-Wan Kenobi seizoen 2

Laten we nog eens lachen met Lucasfilm. Ik bedoel, we hebben al genoeg tranen gelaten of meubilair vernield en het ziet er naar uit dat niets in het management van Lucasfilm is veranderd na het miljoenen treinongeluk van “Acolyte”. Je zou denken dat na het tweede seizoen werd geschrapt, tegen de zin van de showrunner Leslye Headland, dat er toch koppen zouden rollen. De enige die werd ontslagen was een producer genaamd Karyn McCarthy die hooguit een paar weken op de serie had gewerkt en nu een proces is begonnen tegen haar werkgever wegens onrechtmatig ontslag.

© Lucasfilm

Kathleen Kennedy daarentegen lijkt immuun te zijn van om het even welk ontslag ook al draagt zij een loodzware verantwoordelijkheid. Kennedy is niet alleen verantwoordelijk voor “The Acolyte”, maar ook van het warrige verloop in de Star Wars sequels, de ontspoorde Solo: A Star Wars Story film, de afgevoerde Patty Jenkins’ Rogue Squadron film, de afgevoerde Kevin Feige Star Wars film, de afgevoerde David Benioff and D.B. Weiss Star Wars trilogie, en dan is er nog de Rey film met de controversiële Sharmeen Obaid-Chinoy die maar niet van de grond lijkt te komen. Onder Kathleen Kennedy verloor de franchise zijn fanbase en werd zelfs verlieslatend. Maar Bob Iger kan haar niet ontslaan en niemand weet wat de reden is waarom Iger geen probleem om 7’000 werknemers op straat te zetten om 5,5 miljard te besparen, maar Kennedy is zowaar onverwoestbaar binnen de muren van Disney.

En dus voert ze nu gesprekken waarover de volgende “Obi-Wan Kenobi” seizoen 2 zou kunnen gaan met Ewan McGregor. Ik weet het niet, maar laat het misschien deze keer gaan over … OBI-WAN KENOBI! Weet je wat Lucasfilm nodig heeft? Een Todd Phillips als regisseur. Iemand die zijn ding doet en creatieve vrijheid afdwingt. Het kan slecht aflopen maar als het lukt is het puur goud. Maar zo iemand zal nooit ‘een tweede seizoen’ willen maken. Hij zal een nieuw verhaal willen vertellen en hopelijk beter dan de absolute rotzooi die Leslye Headland op papier had gezet me haar tweelingen en heksen. En gezien ze nu praten over een tweede seizoen, denk ik niet dat ze een sterke regisseur zullen aantrekken, maar eerder opnieuw iemand die de politieke agenda verder wil zetten. Ik kan er naast zitten maar in de laatste jaren van wat Disney heeft gepresteerd ben ik zelden verkeerd geweest in mijn analyses.

Lucasfilm moet op de eerste plaats terug het vertrouwen winnen van de fans en dit vertrouwen win je terug in de bioscoopzaal, waar het allemaal is begonnen voor Star Wars. Geef Chad Stahelski een pak geld en laat hem een Star Wars trilogie ontwikkelen (zonder Keanu Reeves – ik hou van de acteur maar Star Wars mag niet teveel lijken op John Wick). Of laat Fede Alvarez een film maken over de opkomst van de Sith naar analogie met Skywalker. Er zijn zoveel pistes! Maar om opnieuw Kenobi te gaan uitmelken is nu niet zo inspirerend. Maar ik maak mij geen illusies; Zolang Kennedy aan het roer zit zullen we het moeten doen met films als The Mandalorian and Grogu (2026).

1 Comment

  1. DP

    Ik heb de laatste 3 afleveringen van Kenobi zelfs niet gezien, gewoon afgehaakt. Zoooo slecht.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *