Site icon De FilmBlog

Verrassende horrorfilm Don’t Move geproduceerd door Sam Raimi

Horrorfilms zijn nog steeds in trek en kosten wezenlijk veel minder dan andere filmgenres en dat weet Netflix ook en dus pakken ze uit met deze Don’t Move (2024) in productie van Sam Raimi via zijn Raimi Productions en in regie van Brian Netto en Adam Schindler, bekend van ondermeer 50 States of Fright (2020).

© Netflix

Korte inhoud: Het volgt een doorgewinterde moordenaar die een rouwende vrouw injecteert met een verlammingsmiddel. Ze moet rennen, vechten en zich verstoppen voordat haar lichaam het begeeft. De tagline van de film is: “You can hide, but you can’t run.”

Dat is een behoorlijk angstaanjagend plot. Soms heb je wel eens van die dromen waarin je probeert weg te lopen van iets vreselijks maar dat je nauwelijks kan bewegen, wel hier heb je zo’n film. In Don’t Move zien we ondermeer Kelsey Asbille, die we nog kennen van de thriller Wind River (2017) alsook van de serie “Yellowstone” en crimineel Swanee Capps in seizoen vier van “Fargo”. Ook Unbroken (2014) acteur Finn Wittrock heeft een belangrijke rol. Daniel Francis en Moray Treadwell als de vermoedelijke serial killer, maken de cast compleet.

Normaal gezien moet je altijd opletten wanneer films uitpakken met ‘produced by’, maar in het geval van Sam Raimi is dat wel een kwaliteitslabel, gezien de man echt wel weet hoe hij horror moet brengen. Niet al zijn comic adaptaties waren geslaagd, zeker niet zijn laatste Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), ook al heeft de film wel succes gehad aan de box-office. Maar hij is een goede producer en weet zijn jonge regisseurs wel voldoende vrijheid te geven om hun ding te doen, cf. Evil Dead Rise (2023) van Lee Cronin. Op 25 oktober 2024 zullen we Don’t Move kunnen bekijken op Netflix. Ik ben benieuwd.



Exit mobile version