Constantine 2 is klaar om in productie te gaan

Het script voor Constantine 2 (2025) is klaar en zou volgens de geheel onbevooroordeelde producers het ‘meest scary script zijn die ze ooit hebben gelezen’. Het vervolg op de cultklassieker uit 2005 met Keanu Reeves als de bovennatuurlijke exorcist John Constantine heeft zich in de loop der jaren in verschillende stadia van ontwikkeling bevonden. Wij hebben al over een sequel gesproken in 2006, maar nu zou het dus concreet worden.

artwork Davian

In de eerste film werd John Constantine benaderd door Det. Angela Dodson die zijn hulp nodig had om te bewijzen dat de dood van haar tweelingzus Isabel geen zelfmoord was. De dode vrouw was een vrome katholiek en Angela weigerde te accepteren dat ze zelfmoord zou hebben gepleegd. Ze had Constantine om hulp gevraagd omdat hij bekend staat om zijn omgang met het mystieke. Hij was een demonenjager wiens enige doel op aarde is om demonen terug te sturen naar de onderwereld. John zou zelf in de hel geweest zijn en weet dat hij daar na zijn dood zal terugkeren – maar hoopt dat zijn goede daden hem een ​​plek in de hemel kunnen bezorgen. Terwijl hij Isabels dood onderzocht, realiseerde hij zich dat demonen probeerden door te breken naar de menselijke wereld, wat leidde tot een direct conflict met Satan.

Verschillende sterren uit de originele Constantine, zoals Rachel Weisz en Tilda Swinton, en regisseur Francis Lawrence, hebben al gesproken over de terugkeer van Constantine, en producer Lorenzo di Bonaventura kijkt hier ook al naar uit. En terwijl de fans wachten om te zien waar Constantine 2 op de prioriteitenlijst van DC Studios staat, gaf di Bonaventura wat details over dit cryptische script.

Voorafgaand aan de release van Transformers One (2024), vertelde de producer aan ComicBook dat het script echt schrikwekkend is. “Het script zit in mijn inbox. Grappig genoeg ben ik te bang om het te lezen. Ik wil zo graag dat het goed is. Ik lees het waarschijnlijk de komende dagen. Als ik in het vliegtuig stap.”

Ja, het is een comicbook film en valt onder de DC vlag van James Gunn, dus valt het nog af te wachten wanneer hij de film een releasedatum zal geven. Keanu Reeves zet je echter niet op een wachtlijst, want hij is één van die weinige filmsterren die effectief volg naar een bioscoop kan halen. Natuurlijk zal niet elke DC-film zich afspelen in dit superheldenuniversum, met recente voorbeelden zoals de aankomende Joker: Folie a Deux (2024) en The Batman Part II (2026) die hun eigen verhalen vertellen die niet verbonden zijn met een bestaande continuïteit ui de DC Universe.

1 Comment

  1. Kons

    Vreemd dat DC meer verrast dan Marvel de laatste jaren. Joker , The Batman en deze film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *