5 redenen waarom The Crow flopt

Het stond in de sterren geschreven dat The Crow (2024) zou floppen maar niemand had verwacht dat de film amper 4,6 miljoen zou opleveren na zijn eerste openingsweekend in de States en op de 9de positie staat achter films die al meerdere weken in de bioscopen draaien zoals Deadpool & Wolverine, Twisters en It Ends With Us. Despicable Me 4 doet zelfs beter nadat deze animatiefilm al bijna 2 maanden in de bioscoop te zien is én Coraline (2009) die 2 weken geleden opnieuw in de bioscoop kwam!


© Lionsgate Films / The PR Factory

2024 is een dramatisch jaar aan het worden voor Lionsgate Films die een paar weken geleden al een Borderlands flop mocht incasseren en binnenkort ook nog eens een Megalopolis flop. Hier zijn de 5 redenen waarom het publiek geen interesse had in The Crow.

5 redenen waarom The Crow flopt

1. The Crow is een slechte film

Laat ik duidelijk zijn, niet elke slechte film doet het vreselijk aan de box-office. Maar deze film kreeg een rotten score van 19% op RT en 30% op de Metascore. En ja, de film is echt wel een gemiste kans gezien het vooropgestelde productiebudget van 50 miljoen dollar en het aanwezige acteertalent. Op social media waren er bitter weinig positieve stemmen te horen en bijgevolg sta je niet echt te springen om een sprong in het onbekende te nemen, wat velen wel zouden doen voor een Bad Boys 4 film met slechte reviews.

2. Bill Skarsgård is geen publieksmagneet

Hij mag nog wel de broer zijn van Alexander Skarsgård en zoon van Stellan Skarsgård, hij is (nog) geen mainstream acteur. Let wel, de man heeft gigantisch veel acteertalent en hij was geweldig in Barbarian (2022) en zijn vertolking van Pennywise in de It films was fenomenaal, maar verwachten dat Bill Skarsgård 200+ miljoen zal kunnen ophalen als lead zal moeilijk zijn zonder dat hij gedragen worden door solide co-acteurs en/of een bekende regisseur.

3. Niemand stond te wachten op een Crow remake

Net zoals niemand staat te wachten op een remake van Psycho, The Wicker Man, Total Recall of Ben-Hur denk ik niet dat iemand interesse had in een remake van de film van Alex Proyas. De vorige film had een cultstatus bekomen en de remake is allesbehalve een toegevoegde waarde. De eerste film had ook iets sacraals gezien Brandon Lee stierf op de set ten gevolge van een schot van een vuurwapen waar een kogelhuls in de loop zat en niemand dit had gechecked. Brandon kreeg de huls in zijn buik en overleefde het schot niet.

4. Rupert Sanders is een videoclipmaker, geen verhalenverteller

Ik heb geen idee welke studio nog Rupert Sanders op een productie wil zetten, maar de regisseur heeft al menig keer bewezen dat hij enkel oog heeft voor visuele effecten. En al bij het zien van de eerste trailer wist je hoe laat het was. Maar de man weet zich vermoedelijk goed te verkopen.

5. The Crow steunt op nostalgie in plaats van de comic

De enige manier hoe ze deze film beter hadden kunnen maken was door hun focus op het bronmateriaal te leggen ipv op de film, en het had er alle schijn van dat Sanders geen interesse had om de comics ter hand te nemen en wij zijn ver verwijderd van de James O’Barr comic. Actie heeft de bovenhand op karakterontwikkeling en het goedkoop geweld is hun enige troefkaart. Het hoofdpersonage moet het vooral hebben van zijn tatoos en minder van zijn getormenteerde voorkomen. Maar ook de gotische stijl is compleet weggewassen en vervangen foor een videoclip-look. Dus wanneer je een comic-adaptatie maakt en je hebt al de comic-fans niet mee, dan ben je al heel slecht begonnen.

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    Een rechtstreekse adaptatie van de comic zie ik nog niet zo snel gebeuren. Weet je nog hoe Eric en Shelly stierven in de strip? Geen enkele studio op deze planeet zou ooit akkoord gaan om zoiets op een scherm te zetten. Het is voorbij de R-rating. Zelfs de film uit 1994 temperde het aanzienlijk en dat was veel brutaler dan de scène met de plastic tas in deze. Er zitten een hoop abstracte scènes in de strip die ook niet erg goed zouden vertalen.

    Laten we deze comic gewoon met rust laten. Ze kunnen andere Crows maken als ze dat willen. Sommigen zouden uiteindelijk goed kunnen zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *