Sony ontslaat Phil Lord & Chris Miller van Spider-Noir

Phil Lord & Christopher Miller zijn alweer ontslaan door een studio, nadat Lucasfilm onder Kathleen Kennedy deze twee heren al had ontslaan – VIER EN EEN HALVE MAAND in productie – omdat ze van Solo: A Star Wars Story (2018) teveel hadden afgeweken van het scenario en er een komedie van hadden gemaakt en Ron Howard werd opgertommeld om de brokken te lijmen. Nu zouden ze van de opkomende “Spider-Noir” serie met Nicolas Cage zijn gesmeten.

artwork Davian

Het duo tekende in 2019 een vijfjarig tv-contract met Sony, met het idee dat ze toezicht zouden houden op een reeks Spider-Man-projecten. En dat hebben ze ondertussen al gedaan met de Spider-Verse animatiefilms, maar blijkbaar was de filmploeg niet te spreken over de organisatie van deze twee films. Crewleden — variërend van animatoren tot productieleiders die vijf tot twaalf jaar in de animatiebranche hebben gewerkt — beschreven het proces van het maken van deze 150 miljoen dollar Sony-project als “uniek moeizaam, met een eigenzinnige aanpak” en “traag productieproces.” Sony komt net van twee harde comic-flops lmet Morbius en Madame Web (2024), en blijkbaar hebben ze nu hun twijfels over Lord/Miller.

Medewerkers beweerden dat ze meer dan 11 uur per dag, 7 dagen per week, gedurende meer dan een jaar moesten werken om de verloren tijd in te halen en dat ze tot wel vijf keer terug naar de tekentafel moesten om het werk te herzien tijdens de laatste renderingfase. Lord/Miller hebben talent maar ze hadden niet de ervaring om noch een Star Wars film te maken, noch een animatiefilm. Dus ja, dat is een mogelijk gevolg. Dit soort creatieve chaos is een constante in de carrière van Lord en Miller. Het klinkt in ieder geval als een déjà-vue verhaal. De twee zijn momenteel bezig met de opnames van Project Hail Mary (2016), met Ryan Gosling in de hoofdrol, wat hun eerste regiepoging zal zijn sinds ze ‘Solo’ verlieten. Dit betekent dat de laatste film die ze daadwerkelijk regisseerden, eigenlijk 22 Jump Street (2014) was.

3 Comments

  1. Shifty

    Indien je iemand als David Lynch of David O Russell aanwerft, dan weet je toch dat hij zijn eigen koers zal varen en iedereen beter volgt, dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Als de studio volledige controle wil kunnen ze misschien beter iemand anders aanstellen.

    Reply
  2. Shana

    Beter dan ze hen nu ontslaan dan 4 maand in de shoot. lol.

    Reply
  3. Kev

    De spider noir comics zijn wel geweldig

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *