Acolyte showrunner Leslye Headland dreigt met rechtszaak tegen Disney

In tegenstelling tot vele eerdere berichten deed de 180 miljoen dollar “The Acolyte” serie het niet bijzonder goed in de kijkcijfers. Meer nog, het werd door het publiek zelfs beschouwd als één van de zwakkere Star Wars producties. De showrunner Leslye Headland, die jarenlang de persoonlijke assistente was van Harvey Weinstein, pikt dit niet en zei dat de negatieve reviews te wijten waren aan fake reviews. Hoe dan ook, Disney heeft vooralsnog geen plannen om Acolyte een tweede seizoen te geven.

© Disney

Headland zag niet alleen een aantal andere Disney projecten aan haar neus voorbijgaan, maar ook nog eens een tweede seizoen van deze Star Wars reeks, en nu zou ze volgens Mike Zeroh nu ook nog eens dreigen met een rechtszaak tegen Disney, omdat volgens haar een tweede seizoen in haar contract stond. Rekeninghoudend met de reputatie van Disney lijkt mij zoiets niet echt geloofwaardig. Ik kan me niet inbeelden dat een advocaat zomaar een serie zal toekennen aan een showrunner zonder dat er een evaluatie is van de vorige. En hier spreken we trouwens van één van de duurste series in recente geschiedenis.

Disney zit trouwens ook nog opgescheept met die Gina Carano rechtszaak die Elon Musk zou financieren (ook al moeten we dat tegenwoordig met een korrel zou nemen, want Elon draait zijn kar nog wel vaker – cf. zijn maandelijkse 45 miljoen donatie aan Trump die hij dan toch niet zal betalen). Gina verwijt Disney van contractbreuk nadat ze haar op straat hebben gezet na een aantal politiek vlammende tweets. Grappig weetje, het was Headland die een campagne heeft gefinancierd om Gina te ontslaan uit Disney, en nu zit ze zelf in die boot.

Het is allemaal kommer en kwel voor Disney, maar misschien kunnen ze de fans alsnog terug brengen met hun comics want vorige week werd bekend dat the Russo Broers (Infinity Wars, Endgame) zowel Avengers: Doomsday als Avengers: Secret Wars zou gaan regisseren (met een salaris van 80 miljoen + bonus mocht de film boven de 750 miljoen opbrengen en nog een bonus voor mocht het de grens van 1 miljard doorbreken) en dat Robert Downey Jr. zou terugkeren als Dr. Victor von Doom (salaris niet bekend maar zou wel eens rond de 60 miljoen dollar kunnen zijn). Hoe zit dit zullen klaarspelen is me nog niet helemaal duidelijk maar ik voel dat er misschien iets met cloning van Iron Man zal opduiken in de verhaallijn. Ze zullen in ieder geval met iets moeten afkomen want dat zal anders gewoon te bizar voor woorden zijn. Disney smijt er in ieder geval een smak geld tegen voor een toch wel “oude formule”, maar de wanhoop is klaarblijkelijk groot.

4 Comments

  1. PJ

    Mike Zeroh is wel niet betrouwbaar als bron, hij heeft al meermaals beweerd dat Kathleen Kennedy ontslagen zou zijn. Ze is er nog altijd. Dat er geen tweede seizoen zou komen lijkt logisch gezien de vernietigende reviews van het publiek.

    Reply
  2. Skylar

    The Boys en House of the Dragon deden 8 keer beter Acolyte. de serie kwam zelfs nog niet in de top 10 van best bekeken stream-series.

    Reply
  3. Hendrik

    Ahsoka kostte de helft van de prijs en werd door twee keer zoveel fans bekeken

    Reply
  4. Danique

    Ahsoka was een geweldige serie, het zou een aanfluiting zijn geweest als er niet meer seizoenen waren. The Acolyte? Het is zo erg dat ik moeilijk woorden kan vinden om te beschrijven hoe erg het was. Ik probeerde het een kans te geven, echt waar, maar het leek alsof het verhaal door schoolkinderen was geschreven. De gevechten waren goed maar daar hou je toch geen serie mee staande. Zelfs Zack Snyder kan met zijn actie en slo-mo onze aandacht niet vasthouden in Rebel Moon.
    Het verontrustende was het budget van Acolyte, met zo’n enorm budget hadden ze een aantal grote namen kunnen inhuren of visueel toch iets sterker uit de hoek gekomen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *