Chastain en Hathaway in Hitchcockiaanse thriller Mothers’ Instinct

Mothers’ Instinct (2024) is een Amerikaanse psychologische thrillerfilm, en is de debuutfilm van de Franse cineast en ex-Director of Photography Benoît Delhomme, met in de hoofdrollen Jessica Chastain, Anne Hathaway, Josh Charles en Anders Danielsen Lie.

© Freckle Films

Het is een remake van de Belgische film Duelles (2018) van Olivier Masset-Depasse met Veerle Baetens en Anne Coesens, die zelf een bewerking was van de roman Mothers ‘Instinct uit 2012 (Derrière la Haine) van Barbara Abel.

Korte inhoud: In de buitenwijken van Amerika in 1960 zijn Alice en Céline buren, en allebei moeders van jongens van dezelfde leeftijd. Alice organiseert een verrassingsfeestje voor Céline’s verjaardag, waarbij de spanningen tussen Alice en haar man duidelijk worden. De volgende dag blijft Céline’s zoon, Max, ziek thuis van school. Alice ziet Max gevaarlijk op een balkon staan ​​en probeert een vogelhuisje op te hangen dat hij op school heeft gemaakt. Ze probeert door een kortere doorgang te gaan in het hek dat de kinderen hebben gemaakt, maar ze kan niet naar binnen, dus rent ze om het huis heen naar de voorkant Gate en probeert zijn moeder te waarschuwen, maar de twee kunnen niet snel genoeg handelen en Max valt dood. De perfecte harmonie van het leven wordt dus plotseling verstoord na dit tragische ongeval. Schuldgevoel, achterdocht en paranoia ontrafelen hun zusterband.

De film werd geproduceerd door Chastain’s productiehuis Freckle Films, die ondertussen al 4 films, waaronder Ava en The 355, en één tv-serie heeft gemaakt. Deze film zou wel een low budget film zijn (3 miljoen dollar), ondanks de sterrencast. Maar de film heeft ook geen speciale effecten en speelt zich grotendeels af op dezelfde plek met beperkte cast. Freckle Films zou zich tevens ook klaarmaken voor een adaptatie van de game The Division in regie van Red Notice regisseur Rawson Marshall Thurber met Chastain en Jake Gyllenhaal.

*** Mothers’ Instinct trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Ik ben nu wel geïnteresseerd om het origineel te zien waarvan ik nog niet heb gehoord. Trailer heeft iets weg van een 90’s thriller

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *