Laatste seizoen van Cobra Kai vanaf 18 juli op Netflix

Ralph Macchio zal voor altijd bekend blijven als Daniel LaRusso, dankzij de immense populariteit van zijn Karate Kid-rol, maar de revelatie van deze “Cobra Kai” serie was zonder twijfel William Zabka in de rol van zijn jeugdrivaal Johnny Lawrence. Niemand had ooit kunnen denken dat deze serie het voor zes seizoenen ging volhouden, maar kijk, het zesde en laatste seizoen verschijnt op Netflix vanaf 18 juli 2024.

© Netflix

Naar verluidt zal het laatste seizoen in drie delen worden uitgebracht, kwestie om de spanning er nog wat in te houden. Beginnend direct na de gebeurtenissen van vorig seizoen, waarin Cobra Kai uit de vallei werd verbannen, brengt het seizoen veel van zijn oude sterren uit de drie Karate Kid-films terug alsook de gebruikelijke cast van de Netflix-show. Zo krijgen we opnieuw Martin Kove te zien naast Xolo Maridueña, Jacob Bertrand, Courtney Henggeler, Mary Mouser, Jacob Bertrand en de rest van de crew voor de meest ‘bad-ass’ seizoen van de franchise. De enige die we spijtig genoeg niet zullen zien opduiken is Hilary Swank die met Miyagi te zien was in The Next Karate Kid (1994). Ik ben er zeker van dat showrunner Josh Heald en Hayden Schlossberg er alles aan heeft gedaan om haar in de serie te krijgen.

Voor de trailer moeten we nog een paar dagen wachten (1 juli 2024) maar van wat we hebben kunnen oppikken zou het mogelijk zijn dat na dit laatste seizoen er opties op tafel liggen voor spin-off versies. Wat, wat ooit begon als een 10-delige YouTube serie heeft proporties aangenomen van een “Strangers Things” voor Netflix, dus het zou me verbazen dat ze er gewoon de stekker uit zouden trekken.

Met vijf afleveringen die op 18 juli 2024 verschijnen, het daaropvolgende deel twee op 28 november en het laatste deel volgend jaar op een nog te onthullen datum, is het duidelijk dat fans een beetje teleurgesteld zijn over het einde van de show. Maar ik weet uit ervaring dat producers en studio’s geen goudhaantjes zomaar in de diepvries steken, dus zeg nooit nooit.

*** Cobra Kai season 6 trailer ***

5 Comments

 1. Stef

  De eerste 3 seizoenen waren goed, nadien toch wel met ups-en-downs maar wel goed dat ze zoveel acteurs hebben kunnen strikken voor een terugkeer.

  Reply
 2. Hulk

  Het is grappig, want ik heb nog nooit ergens een hype voor gehad. Cobra Kai is niet de beste show ooit, maar ik ben eraan verslaafd, ik weet niet waarom en ik ben ZO HYYYYYYYPED op dees!

  Reply
 3. BlackMoon

  We’re in the endgame now …

  Reply
 4. Olivia

  Ik vind het spannend om Tory geïntegreerd te zien in Miyagi Do, dat heeft behoorlijk wat potentieel voor interessante plottwists.
  Er is meer aandacht voor Miguel dan voor de rest van de studenten.
  Ik hoop echt dat ze Kim meer zullen ontwikkelen als ze haar willen afschilderen als de grotere antagonist, want ze is op dit moment gewoon amusant slecht.

  Reply
 5. Cedric

  Ik ben zeker benieuwd omdat het afgelopen seizoen zo gehaast aanvoelde, hoopte ik dat we meer afleveringen zouden krijgen, maar dat had ik niet verwacht en ik was bang dat het hetzelfde zou voelen. Als de afleveringen goed genoeg zijn en genoeg dingen goed afsluiten, vind ik deze spreiding prima. Ik kan niet wachten. De laatste 5 afleveringen kunnen maar beter boordevol actie zijn!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *