Mel Brooks werkt aan Spaceballs 2 met Josh Gad

Een vervolg op Spaceballs (1987) zou in ontwikkeling zijn bij Amazon MGM Studios. Josh Gad gaat de hoofdrol spelen en zal samen met de 97-jarige Mel Brooks produceren.


© Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Naar verluidt zal Josh Greenbaum (Border Patrol) de film regisseren op basis van een scenario van Benji Samit, Dan Hernandez en Gad. Het project bevindt zich in de beginfase en details over de plot worden nog geheim gehouden. Amazon weigerde alsnog meer commentaar te gevn over het project. Schrijversduo Samit en Hernandez zijn vooral bekend van hun werk als scenarioschrijvers voor Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, Pokemon Detective Pikachu, Addams Family 2 en de komende Disney+/Lucasfilm-special Lego Star Wars: Rebuild The Galaxy.

In de originele MGM-film Spaceballs speelden Bill Pullman de rol van Lone Star, John Candy als Barf, Daphne Zuniga als prinses Vespa, Rick Moranis als Lord Dark Helmet en Brooks als president Skroob en Yogurt. Deze sci-fi komedie was een parodie op zowel de ‘Star Wars’-franchise als op andere populaire sci-fi-franchises zoals Star Trek en Alien. En met de rommel die Disney nu allemaal uitbrengt onder de banner van Star Wars lijkt het erop dat ze aan materiaal geen gebrek zullen hebben. Ik ben nog aan het twijfelen of we wel een review van “Acolyte” willen schrijven want de show wordt er echt niet beter op. Maar naar goede gewoonte willen we het seizoen wel volledig zien alvorens we een finaal oordeel vellen.2 Comments

  1. Bram

    Dit moet een grap zijn en ik zie het nut trouwens niet. Acolyte is nu al Spaceballs!!!!

    Reply
  2. Pak-Man

    Deze eerste film gaan ze niet kunnen toppen, zoveel is duidelijk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *