Het lachen zal je snel vergaan met Smile 2

“Stop met lachen naar mij!” Dat is wat Naomi Scott schreeuwt in de trailer van Smile 2 (2024) die vandaag is uitgebracht. En haar freakout is te begrijpen. Ja, we volgen niet meer Sosie Bacon, want ***spoiler*** zei heeft de vloek overgedragen ***end spoiler*** en nu hebben we Kyle Gallner die het verhaal verder zet van waar we geëindigd waren in Smile (2022).

© Sony Pictures Releasing, All rights reserved.

Korte inhoud: Vlak voordat popster Skye Riley (Naomi Scott) aan haar nieuwe wereldtournee begint, krijgt ze te maken met allerlei onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen. De gruwelijke ervaringen en de druk van de roem worden haar te veel en Skye wordt gedwongen om de confrontatie aan te gaan met haar duistere verleden voordat haar leven totaal ontspoort.

De film draait rond een bovennatuurlijke demonische kracht die mensen op griezelige manieren laat glimlachen en schade toebrengen aan zichzelf en anderen. De film is een vervolg op Smile en deze film was een werkelijke horror-hit en stond tevens in onze Top 10 Beste Films van 2022. De film heeft 17 miljoen dollar gekost (dat is minder dan een aflevering van “Star Wars: Acolyte”) en heeft 217 miljoen dollar opgebracht (en dat is meer dan wat 160 miljoen dollar Furiosa heeft opgebracht).

Laten we in ieder geval hopen dat ze niet in het cliché vallen om Kyle’s personage de openingsmoord te maken. Dit is zowat mijn grootste ergernis bij horror-sequels wanneer ze besluiten de overlevende van de vorige film in de opening te vermoorden voor goedkope ‘shock value’. Maar we zullen zien hoe het er aan toe gaat. De regisseur en scenarist is nog steeds Parker Finn en naast bovenvermelde acteurs zien we nog Rosemarie DeWitt, Lukas Gage, Dylan Gelula en Peter Jacobson. Smile 2 grijnst zijn weg naar een bioscooprelease op 16 oktober 2024.

*** Smile 2 trailer ***

1 Comment

  1. Alex

    Eerste trailer ziet er al veelbelovend uit. Ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *