Kate Winslet vertelt het verhaal van oorlogsfotografe Lee Miller

Roadside Attractions heeft de eerste trailer vrijgegeven voor het biografische drama Lee (2023) met in de hoofdrol Oscar-winnares Kate Winslet als oorlogscorrespondent en fotograaf Lee Miller. Veel Oscar-winnaars verslijten hun carrière met B-films maar Kate pikt regelmatig scripts op bestemd voor het independent circuit. Dit is na Civil War (2024) de tweede film waarin oorlogsfotografen op de voorgrond treden.

© Sky Originals

Korte inhoud: Voormalig Vogue-covermodel Lee Miller (Kate Winslet) reist als fotojournalist naar de frontlinies van de Tweede Wereldoorlog en gaat op een missie om de verborgen waarheden van nazi-Duitsland bloot te leggen. Maar in de nasleep van verraad komt ze tot een afrekening over de waarheden uit haar eigen verleden.

Het verhaal begint eind jaren dertig, terwijl Hitler de macht vergaart in Duitsland. Miller laat haar wereld en haar artistieke vriendenkring achter in Frankrijk en reist naar Londen, nadat ze verliefd is geworden op de kunsthandelaar Roland Penrose (Alexander Skarsgård). De twee beginnen een hartstochtelijke relatie, waarna er oorlog uitbreekt in Europa. Miller is al een gerenommeerd fotograaf en krijgt een baan bij het voltooien van opdrachten voor de Britse Vogue, maar is geschokt door de beperkingen die aan vrouwelijke fotografen worden opgelegd. Terwijl het regime van Hitler Europa overneemt, raakt Miller steeds meer gefrustreerd omdat haar werk wordt beperkt door patriarchale regels, waardoor ze het Britse thuisfront moet documenteren. Vastbesloten om te zijn waar de actie is, zet ze zich uitdagend in tegen het establishment en overwint enorme obstakels om zichzelf naar de frontlinie van de Tweede Wereldoorlog te brengen.

Onmiddellijk gedwongen om de waarheid te documenteren, richt ze haar lens in de richting van het lijden, en begint langzaamaan het gruwelijke verlies aan mensenlevens te onthullen als gevolg van Hitlers duivelse misdaden tegen de onschuldige slachtoffers van zijn regime. Lee Miller voerde dit gevaarlijke werk uit in het belang van de vrouwelijke lezers van Vogue Magazine, voor wie de realiteit van de oorlog grotendeels verborgen werd gehouden. Ze reisde minder dan een maand na D-Day naar Frankrijk en legde het eerste gebruik van napalm vast tijdens de belegering van St. Malo, evenals de bevrijding van Parijs, de Slag om de Elzas en de gruwel van de nazi-concentratiekampen in Buchenwald. en Dachau.

In de andere rollen zien we ondermeer Josh O’Connor, Andrea Riseborough, Andy Samberg en Marion Cotillard. Liz Hannah, Marion Hume en John Collee schreven het script, terwijl Winslet, Kate Solomon, Troy Lum, Andrew Mason, Marie Savare en Lauren Hant de film produceerden. Lee zal naar verwachting op 27 september 2024 in de bioscopen verschijnen.

*** Lee trailer ***


1 Comment

  1. Tommy

    Kate Winslet is en blijft een vaste waarde.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *