Call of Duty: Modern Warfare III uit op PS5

De Activision’s ‘Call of Duty’-serie kreeg een opmerkelijke reboot met Modern Warfare in 2019 en leverde met Call of Duty: Modern Warfare II (2022) een homerun. Het was tevens het best verkochte CoD game. Dus de verwachtingen van Call of Duty: Modern Warfare III (2023) waren torenhoog, misschien net iets te hoog. De meeste Call of Duty-games zijn ongeveer drie jaar in ontwikkeld, maar het grootste deel van Call of Duty: Modern Warfare III, dat vorige week uitkwam, is in minder dan anderhalf jaar gemaakt, en het is eraan te zien.

Korte inhoud: De gamecampagne volgt gewoonweg op de epische gebeurtenissen van Modern Warfare II en start direct na de stofwolken van de laatste missie zijn neergedaald. We duiken opnieuw in het explosieve verhaal van Task Force 141, de elite-eenheid met niemand minder dan Captain Price, Soap MacTavish, en een fonkelnieuw personage dat je zelf mag besturen – Yuri. Samen met de Delta Force en de Special Air Service zetten ze de jacht in op Vladimir Makarov, de meesterbrein-antagonist van deze trilogie. Makarov, de Russische terrorist aan het roer van de Russische Ultranationalistische partij die Europa heeft geteisterd met terreuraanslagen, heeft ervoor gezorgd dat er een grootse oorlog ontstaat tussen ultranationalisten en bevriende troepen.

Wat betreft de multiplayer-modus van de game, zijn er een paar kleine tweeks zoals nieuwe killstreak-keuzes, maar niets echt wereldschokkend. Er zijn geen originele 6v6-kaarten verschenen en de meeste wapens waren overgenomen van Modern Warfare II. En dan is er nog de zombie DMZ. Eigenlijk is dit een soort huwelijk tussen de Call of Duty zombie mode en DMZ. Op dit ogenblik kan je op de map nog niet vechten met andere online players, maar ik vermoed dat hier wel verandering in zal komen. In ieder geval zijn er wel voldoende zombies om af te schieten en bij elke exfil wordt je gewoon bestormd door tientallen exemplaren – die zelfs in de helicopter klimmen. Een solo exfil is bijgevolg niet meer zo’n evidentie. De modus draait rond de golven van zombies, waardoor je de dreiging moet afweren, verdedigingen moet opzetten en steeds betere wapens moet zoeken om nog zwaardere hordes aan te kunnen. De tikkende klok en de stijgende moeilijkheidsgraad zorgden ervoor dat je in beweging moest blijven.

Ondanks een solide multiplayer, een vermakelijke Survival-modus en een amusante campagne geregisseerd door David Swenson, kon Modern Warfare III mij toch niet helemaal bekoren en voelt het wel een beetje als de zwakste editie tegenover zijn meer hooggeprezen voorgangers. Het voelt aan als een voortzetting van de serie in plaats van een innovatieve volgende stap. Een van de voornaamste struikelblokken is het gebrek aan originaliteit. Modern Warfare III kan weinig eigen glans claimen, aangezien zijn beste missies simpelweg een echo lijken van eerdere hoogtepunten in de franchise.© Activision

Voor de nieuwkomers in deze franchise is er een uit de kluiten gewassen guide die alles uit de doeken doet over de karakters en alle attributen van de game, met een gedetailleerd overzicht van alles wat met multiplayer en zombies te maken heeft, inclusief overzichten en strategieën voor elke modus, maps en nog veel meer. Vanaf kan je hier de digitale edities van de game kopen of een fysiek exemplaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.


Review Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating2 Comments

  1. Sam Lee

    Dit had een add on moeten zijn, niet een volwaardige game aan 69,99 euro

    Reply
  2. Skylar

    Ik heb nog wel genoten van de campaign, maar voor de rest wacht ik nog op updates.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *