The Fall of the House of Usher eindelijk op Netflix

Het heeft lang geduurd tot “The Fall of the House of Usher” (2023) eindelijk een release kreeg op Netflix. De oorzaak van de vertraging was een #MeToo verhaal nadat actrice Franck Langella werd ontslagen door Netflix nadat een tegenspeelster gewag had gemaakt van een hand die tijdens een liefdesscène ergens boven of onder haar knie was geweest.

Dit gebeurde allemaal tijdens episode 4 en dus mocht de maker na de beslissing van Netflix ALLES met de hoodacteur opnieuw shooten met Bruce Greenwood. Er is in de serie inderdaad één halve liefdesscène met actrice Ruth Codd en Bruce Greenwood, en het stelt eigenlijk niks voor. Dus ik stel me echt veel vragen hoe het zo is kunnen ontsporen. Wat opmerkelijk is, is dat Codd (27) haar been heeft laten amputeren op haar 23e na een voetblessure op haar 15de. En gezien er sprake was van een knie-aanraking zou je kunnen denken dat het hiermee iets te maken had. Enkel de mensen die aanwezig waren zullen het echte verhaal kennen.

Korte inhoud: De familie Usher is nooit ver verwijderd van controverse. Het fortuin van de broers en zussen Roderick (Bruce Greenwood) en Madeline Usher (Mary McDonnell) werd verdiend via Fortunato Pharmaceuticals, een bedrijf waarvan de producten vanwege gezondheidsproblemen vaak onder de loep worden genomen. Assistent-officier van justitie C. Auguste Dupin (Carl Lumbly) is vastbesloten om tot een veroordeling te komen en zijn zaak tegen Fortunato en de Ushers is voor de rechter gekomen. Nu, midden in het proces, sterven Rodericks kinderen onder mysterieuze omstandigheden. Roderick Usher weet wie/wat er achter de doden zit en ontmoet Dupin om alles te onthullen.

Showrunner Mike Flanagan (“The Haunting Of Hill House”, “Midnight Mass”) heeft zijn unieke griezelstijl verder verfijnd, en die stijl heeft hem nog niet in de steek gelaten. We krijgen een doolhof van flashbacks en parallelle tijdlijnen, het verrassend effectieve gebruik van ouderwetse schrikeffecten en de dreigende, aardse uitstraling van Carla Gugino. “The Fall Of The House Of Usher” bevat al deze vertrouwde elementen, maar voegt ook de invloed van Edgar Allan Poe toe die aan de bron ligt van dit verhaal. Ook al wijkt deze serie wel op heel wat vlakken af van het originele werk, wat ook logisch is gezien ze er een serie van wilden maken.

In de film zien we nog naast bovenvermelde namen Henry Thomas, Rahul Kohli, Zach Gilford, Willa Fitzgerald en jawel, Mark Hamill.
De serie loopt momenteel op Netflix, laat weten wat jullie ervan denken.

*** The Fall of the House of Usher trailer ***


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *