Bijzonder grappige She Came to Me trailer

Het gat in de markt voor Woody Allen films – nu de acteur met pek en veren uit Hollywood is geweerd na de verontrustende claims van zijn ex-vrouw – lijkt opgevuld door regisseur/actrice en scenariste Rebecca Miller. Als je de trailer bekijkt van haar opkomende She Came to Me (2023) zou je denken dat Woody Allen terug aan het werk is. Hoewel, de man heeft zich in Frankrijk terug getrokken en er de Franse film Coup de chance (2023) gemaakt die eind september in de bioscoop komt.


© AI Films

Korte inhoud: In New York voelt de componist Steven (Peter Dinklage) zich op creatief vlak ongeïnspireerd en lijdt zijn partituur voor een opera, die zijn comeback moet betekenen, daaronder. Op vraag van zijn vrouw, de therapeute Patricia (Anne Hathaway), gaat hij op zoek naar inspiratie. In een avontuurlijke bui beleeft hij een onenightstand op een sleepboot met Katrina (Marisa Tomei) die hem zijn passie teruggeeft en zijn nieuwe muse wordt.

She Came to Me debuteerde voor het eerst op het filmfestival van Berlijn in februari 2023, en de meningen waren wat verdeeld. Voor de ene was het een aangename en eigenzinnige relatie-komedie die aan alles een ongebruikelijke draai wist te geven en zowel grappig, als bizar en zelfs donker kon zijn. Voor de andere was het een onsamenhangende ensemble-dramedie dat nooit genoegen nam met een verstandige, consistente toon die past bij de angstige, maar goedbedoelende personages, van wie de meesten belachelijk of tragisch zijn in plaats van hardop lachend grappig of overtuigend dramatisch. En dan liggen nog heel veel meningen zowat in het midden die de kwaliteiten van de acteurs erkennen en dat het een plezier was om deze cast samen aan het werk te zien.

Initieel had dit een film moeten zijn met Steve Carell en Nicole Kidman als koppel en Amy Schumer als sleepbootmachiniste, maar gezien de productie veel moeilijkheden ondervond en de draaidagen verschoven hebben deze acteurs moeten afhaken. Wel, misschien maar goed ook want ik vind deze cast net iets interessanter. Anne Hathaway heeft trouwens een producer credit op deze film via haar productiehuis ‘She’s One of Us’. Het bedrijf is opgericht met als doel diversiteit en de perspectieven van vrouwen in de entertainmentindustrie te bevorderen. Maar er zijn verder geen grote studio’s verbonden aan deze prent en bijgevolg valt de marketing zwaar tegen en zijn er op dit ogenblik zelfs nog geen releasedatums bekend voor Europa enkel in de States zou de film in bepaalde zalen uitkomen vanaf 29 september 2023. Hopelijk komt hier schot in de zaak.

*** She Came to Me trailer ***


1 Comment

  1. Dani

    De trailer deed me wat denken aan Peter Dinklage zijn eerste film The Station Agent.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *