John Carpenter mogelijks betrokken bij The Thing 2

Een film die in onze Top 10 Favourite 80’s Movies zit is The Thing (1982) van John Carpenter. Nu heeft de regisseur laten vallen op de Texas Frightmare Weekend 2023 dat er mogelijks een The Thing 2 zit aan te komen.

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over een vervolg op The Thing, en hoewel er nog niets is uitgekomen, is dit verre van de eerste keer dat Carpenter liet doorschemeren dat het project in ontwikkeling is. De oorspronkelijke horrorprent werd uitgebracht in 1982 en volgt een groep Amerikaanse onderzoekswetenschappers die denken dat ze het juiste doen bij het redden van een hond. Helaas is dit slechts hun eerste fout, aangezien de hond al snel onthult dat hij een parasitair buitenaards wezen is dat de vorm van zijn slachtoffers kan aannemen. Dit leidt naar een paranoide strijd in het kamp en wat zijn de gevolgen mocht dat ‘ding’ ontsnappen.

Twaalf jaar geleden kwam er al een tegenvallende prequel uit genaamd The Thing (2011) van de Nederlander Matthijs van Heijningen Jr.. Was de film gemaakt door een iets meer talentvolle filmmaker had deze film nog wel scary kunnen zijn, zeker met het aanwezige talent. Deze prequel is traag, saai, oninteressant en gevuld met oninteressante karakters. Meer nog, het ontbreekt aan alles wat ook maar in de buurt komt van de Carpenter film. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er veel plotelementen gewoon gekopieerd waren uit de eerste film.

Als er een sequel komt dan denk ik dat het een goede zaak zou zijn mocht Carpenter de film schrijven en Kurt Russell opnieuw van de partij zijn, en wie weet ook Keith David. In wezen hoeft de film zich zelfs niet af te spelen op Antarctica ook al vermoed ik dat de makers dit willen behouden. Ik denk niet dat Carpenter opnieuw achter de camera zal kruipen om de film te regisseren, gezien het ondertussen al 13 jaar is gelden sinds zijn laatste film The Ward (2010) en dit was niet meteen een hit. Fede Alvarez zou een ideale regisseur zijn voor deze sequel. De toekomst zal het uitwijzen.

1 Comment

  1. BlackMoon

    Top Gun Maverick heeft bewezen dat een sequel beter kan zijn dan de originele eerste film, ook 30 jaar na de eerste film. Toch lijkt dit voor deze film heel moeilijk na wat er is gebeurd in de eerste film kan je toch niet verwachten dat de hoofdpersonages nog op Antarctica zouden zijn op hun leeftijd. Of ze moeten de-aging gebruiken wat NIET zal werken. Dus wat er eventueel wel mogelijk is, is dat ze MacReady komen halen in de States om terug te keren naar de plaats van het gebeuren.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *