Big George Foreman biopic heeft zijn eerste trailer

Deze film lijkt op een spin-off van Ali (2001) van Michael Mann, de biopic rond Muhammad Ali. De look & feel zijn heel similair. De officiële trailer voor de biopic van Big George Foreman van regisseur George Tillman Jr., gaat over het leven van de legendarische bokser die minister werd. De film heeft officieel een belachelijk lange titel: Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World.

Korte inhoud: De film volgt het opmerkelijke leven en de tijden van Foreman (Khris Davis), van Olympisch gouden medaillewinnaar tot wereldkampioen zwaargewicht, van het Rumble in the Jungle-gevecht tegenover Muhammad Ali (Sullivan Jones) in Zaïre tot zijn inkeer tot het geloof, zijn pensioen en het worden van een predikant. Wanneer zijn familie en de kerk in financiële problemen komen, stapt hij terug in de ring en herwint het kampioenschap op 45-jarige leeftijd, waarmee hij de oudste zwaargewichtkampioen in de boksgeschiedenis wordt.

Forest Whitaker speelt Doc Broadus, de oude trainer van de bokser die hem kennis liet maken met de sport. De biopic volgt de hoogtepunten van Foreman’s bokscarrière, onder meer toen hij Olympisch goud behaalde op de Mexico City Games in 1968 en zijn wereldkampioen zwaargewicht. De 74-jarige staat ook bekend om zijn ondernemerschap, nadat hij in 1994 met Spectrum Brands had samengewerkt om de populaire George Foreman Grill te creëren. Naast bovenvermelde namen zien we in de cast ook nog Sam Trammell, Jasmine Mathews, Al Sapienza, Matthew Glave, Lawrence Gilliard Jr, John Magaro en Erica Tazel. Het originele script kwam van Dan Gordon en werd bewerkt door Frank Baldwin en de regisseur.

Foreman’s laatste gevecht was in 1997 op 48 jarige leeftijd tegen de luidruchtige Shannon Briggs die 22 jaar jonger was dan de legende. George eindigde zijn bokscarrière met een opmerkelijke 76 wins tegenover slechts 5 nederlagen. De biopic komt vanaf 28 april 2023 in de bioscoop.

*** Big George Foreman trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *